Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Muzička vizija Balkana i „Karmina Burana“ na Ušću
Muzička vizija Balkana i Karmina Burana na Ušću
Muzička vizija Balkana i Karmina Burana na Ušću

Muzička vizija Balkana i „Karmina Burana“ na Ušću

U subotu, 3. septembra 2022. od 20.00, na Ušću će biti održani koncerti „Karmina Burana“ i Muzička vizija Balkana u organizaciji CEBEF-a i WOMBA platforme.

Spektakl na otvorenom, „Karmina Burana„, koji priređuju CEBEF, Srpsko narodno pozorište i Umetnički ansambl „Stanislav Binički“ već smo NAJAVILI, dok će na koncertu Muzička vizija Balkana svetske i regionalne zvezde promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce.

Nastupiće Satori, Dejan Petrović Big Band, Marko Louis i Esma’s Band feat. i Zahir Ramadanov Brass band.

Zbog lošeg vremena je pomeren sa petka, 2. septembra, na subotu, 3. septembar, za kada je najavljeno sunčano i toplo vreme. Program će početi u 20.00, a ulaz je slobodan!

Od 19.00 će biti moguć ulazak na koncert, a izvođenje „Karmine Burane“ počinje u 20.00. Nakon toga počinju nastupi svetskih i regionalnih zvezda, koje će promovisati zvuk Balkana kroz etno i elektronsku muziku, trube, soul, pop, jazz i druge muzičke pravce. Esma’s Band feat. Zahir Ramadanov Brass band nastupaju od 21.20, Vlatko Stefanovski Trio u 22.00, Marko Louis od 23.10 i za kraj Satori, od ponoći.

Koncert je deo premijernog održavanja Sajma vina „Wine Vision“, planiranog od 1. do 4. septembra na Beogradskom sajmu.

„Muzička vizija Balkana promoviše autentičan zvuk i energiju zemalja Balkana, a donosi ga Exitova WOMBA (World Music Balkans) platforma, čiji je cilj da balkanski zvuk dobije svetsku prepoznatljivost. Naše podneblje je ujedinjeno tradicionalnom muzikom, koja u modernoj produkciji može da postane svetski brend. Tome godinama unazad poseban doprinos daju izvođači koji će nastupiti na Ušću“, navodi se u saopštenju organizatora.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Koncert će biti održan u okviru četvorodnevnog sajma vina u Beogradu „Wine Vision by Open Balkan 2022“, koji će okupiti najbolje proizvođače vina iz Albanije, Severne Makedonije, Srbije i zemalja u okruženju.

Osim na štandovima više od 400 izlagača, vinski potencijal Balkana biće predstavljen i na brojnim radionicama i specijalnim degustacijama.

Koncert su podržale Fondacija za otvoreno društvo i inicijativa Otvoreni Balkan.

Ulaz na oba koncerta („Karmina Burana“ i Muzička vizija Balkana) je besplatan.

Izmene u saobraćaju

Tokom održavanja koncerta, na prostoru kod PC „Ušće“, 3. septembra, od 19.00 do 3.00 doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila javnog gradskog prevoza će se za vreme održavanja manifestacije kretati izmenjenom trasom, i to:

  • vozila sa linija 15, 84, 704, 706 i 707 će se u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle, na delu trase od Brankovog mosta do Ulice trešnjinog cveta, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, Ulicom trešnjinog cveta i dalje redovnim trasama;
  • vozila sa linija 27E i 35 će se u oba smera, umesto Bulevarom Nikole Tesle i Ulicom ušće, kretati Bulevarom Mihajla Pupina, ulicama Milentija Popovića i Vladimira Popovića do terminusa „Novi Beograd /Blok 20/“.

U vreme održavanja manifestacije, na liniji 60L vozila će saobraćati sledećom trasom:

  • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Toplana)“: Brankov most – Milentija Popovića – interna saobraćajnica – Vladimira Popovića – Zemunski put – Brodarska i dalje redovnom trasom;
  • u suprotnom smeru vozila sa ove linije koristiće redovnu trasu linije 60, odnosno saobraćaće ulicama Sajmište, Brankov most i dalje redovnom trasom.

Autobusi će koristiti postojeća stajališta linija JGP-a na izmenjenoj trasi.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.