Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam zimnice: Jesenja kuhinja u Grockoj
Sajam zimnice: Jesenja kuhinja u Grockoj
Sajam zimnice: Jesenja kuhinja u Grockoj

Sajam zimnice: Jesenja kuhinja u Grockoj

Gradska opština Grocka u petak, 30. septembra 2022, tradicionalno slavi i promoviše nematerijalnu kulturnu baštinu manifestacijom Sajam zimnice.

Šesti po redu, pod nazivom „Jesenja kuhinja u Grockoj“, Sajam zimnici će biti održan na autentičnom prostoru gročanske čaršije, zaštićene ambijentalne celine od velikog značaja za Republiku Srbiju, gde će posetioci imati priliku da obiđu prodajnu izložbu zimnice, džema, meda i plodova jeseni.

Svečano otvaranje, koje će pratiti bogat kulturno-umetnički program, održaće se od 10.00 na Letnjoj sceni ispred Opštine Grocka. U okviru manifestacije će se održati takmičenje u kuvanju najboljih džemova, koje će degustirati i ocenjivati četvoročlani žiri, sa specijalnom gošćom, novinarkom Smiljanom Popov, autorkom serijala „Beograd za početnike“.

Događaj revijalnog i takmičarskog karaktera deo je manifestacije Dani evropske baštine – Održivo nasleđe, koju Opština Grocka organizuje u saradnji sa Javnim preduzećem „Pijace i zelenilo“ u Grockoj i Centrom za kulturu Grocka.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Svi posetioci će imati priliku da uživaju u revijalnoj i prodajnoj izložbi zimnice i ostalih domaćih proizvoda koja se organizuje u saradnji sa meštanima, udruženjima žena, udruženjima penzionera sa prostora opštine Grocka, kao i sa drugim udruženjima Beograda sa kojima Opština Grocka ima odličnu saradnju.

Pored oprobavanja specijaliteta domaćica iz Grocke i Srbije, posetioci će moći da razmene recepte i savete za zimnicu, a organizovaće se i takmičenje za najlepše dokorisanu jesenju tezgu.

Uključeni su i raznovrsni i sadržajni muzički, edukativni, likovni i izložbeni programi. Učestvovaće KUD „Stevan Štrbac“, OMŠ „Nevena Popović“, PU „Lane“ i najmlađi narodni orkestar u Grockoj. (danubeogradu.rs)

loading...