Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Beogradski sajam: 16. Sajam etno hrane i pića
Beogradski sajam: 16. Sajam etno hrane i pića
Beogradski sajam: 16. Sajam etno hrane i pića

Beogradski sajam: 16. Sajam etno hrane i pića

Na Beogradskom sajmu biće održan 16. Sajam etno hrane i pića na kom će se predstaviti više od 300 proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda.

Najstarija i najkompletnija smotra proizvoda i proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope biće aktuelna od 24. do 27. novembra 2022. u hali 3.

Biće ponuđeni rukom rađeni proizvodi po tradicionalnoj recepturi najčešće od organski gajenih sirovina, ali i novi proizvodi nastali na temeljima tradicije i mašti proizvođača, kao i ambalaže za pakovanje tradicionalnih proizvoda.

Mali proizvođači će uglavnom nastupiti na zbirnim štandovima u organizaciji Privredne komore Srbije i njenih regionalnih ogranaka, Zadružnog saveza Srbije i Vojvodine, gradskih uprava i udruženja. Privredna komora Srbije predstaviće proizvođače iz cele Srbije.

Međunarodni karakter manifestaciji daće učesnici iz Republike Srpske, Rumunije i Grčke.

Sajam etno hrane i pića odigrao je u poslednjih 15 godina značajnu ulogu u brendiranju, promociji i plasmanu leskovačkog ajvara, kačarskog i homoljskog meda, duvan-čvaraka, futoškog kupusa, pirotskih peglanih kobasica, vurde, banice, vrtke, različitih džemova, slatka, kitnkeza, kisele zimnice, suvomesnatih specijaliteta, mlečnih proizvoda, sireva, čajnih mešavina, sušenog voća, pekarskih proizvoda, vina i rakije, od kojih su mnogi postali i izvozni artikli.

Manifestacija ima, pre svega, poslovni i promotivni karakter. Namenjena je distributerima, dobavljačima hotela i trgovinskih lanaca, vlasnicima restorana, trgovinskih radnji ili šefovima kuhinja, profesionalnim gastronomima, kupcima iz inostranstva radi zaključenja kupoprodajnih ugovora i za te kategorije posetilaca ulaz je besplatan.

U revijalnom delu manifestacije, koji se odvija u Etno-dvorištu ili na štandovima izlagača, predstavljaju se i degustiraju jela karakteristična za pojedine regione, neka za mnoge zaboravljena jela, koja će pomoći da se ne zaborave ukusi i običaji pojedinih epoha i regiona.

Poseban segment sajma predstavlja izložba rukotvorina koju i ove godine organizuje „Društvo srpskih domaćina“.

16. Sajam etno hrane i pića – info

  • Radno vreme: 24-27. novembar 2022. od 10.00 do 19.00
  • Mesto: Beogradski sajam, Bulevar vojvode Mišića 14
  • Cene ulaznica: za zainteresovane građane ulaznica košta 400 dinara, za grupne posete 300 dinara, a za škole 200 dinara.
  • Cena parkinga: 150 dinara po satu.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.