Naslovna » Izlasci » Shopping » U vinu je istina, ali i spas: Evo za šta je sve korisno piće bogova
Plus Cash&Carry: U vinu je istina, ali i spas - evo za šta je sve korisno piće bogova (foto: Freepik)
Plus Cash&Carry: U vinu je istina, ali i spas - evo za šta je sve korisno piće bogova (foto: Freepik)

U vinu je istina, ali i spas: Evo za šta je sve korisno piće bogova

Da li ste znali da je vino jedini proizvod koji se pravi u svakoj zemlji na svetu? Čak i zemlje Bliskog istoka, koje su veoma striktne kada je u pitanju konzumacija alkohola, proizvode pozamantne količine ovog pića i ostvaruju veliki profit od izvoza.

Da bi nastalo piće bogova, nije potrebno ništa osim grožđa. Nikakav šećer, preparati koji pospešuju vrenje i slično. Samo i isključivo grožđe koje nakon gnječenja otpočinje proces fermentacije.

U vinu je istina – kaže stara izreka, a mi ćemo dodati da je u vinu i spas jer jedna čaša dnevno ovog pića može da donese mnogo koristi našem organizmu.

Naučnici kažu da polifenoli iz vina uništavaju bakterije koje izazivaju bolesti desni. Prema jednoj studiji, umerena konzumacija crnog vina može pozitivno da utiče na naše srce i krvni pritisak, ali i dijabetes tip 2. Za to su zaslužni prirodni antioksidansi koji se nalaze u koži grožđa.

Iako je vino zdravo, ne treba preterivati. Muškarcima su dovoljne dve, a ženama jedna čaša dnevno. I zapamtite, glava ne boli od vina, glava boli od previše vina.

Znamo da vam se sada pije vino. Na teritoriji Beograda najbolji izbor vina možete da pronađete u marketu Plus Cash&Carry u TC Zmaj, na adresi Autoput 18 u Zemunu. Važno je napomenuti da ćete ovde pronaći impresivnu količinu vina različitih proizvođača i vrsta po najboljim cenama na tržištu! Na sledećem linku prelistajte aktuelni liflet i odaberite vino, ali i nešto od proizvoda široke potrošnje: Plus Cash&Carry – Zmaj.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.