Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2023.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: cukugede / Shutterstock); kupljena fotografija
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: cukugede / Shutterstock)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – april 2023.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom aprila 2023. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Cara Nikolaja II…

Zbog radova na redovnom održavanju Ulice cara Nikolaja II na Vračaru, na delu između ulica Maksima Gorkog i Čuburske, od 29. aprila do 3. maja 2023. do 4.00, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpune obustave saobraćaja na navedenoj deonici, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • trolejbuske linije 19, 22 i 29 biće privremeno ukinute dok će privremeno biti uspostavljene lokalne autobuske linije 22A i 29A, koje će saobraćati od Trga Slavija do perifernih terminusa. Privremeno će biti uspostavljena trolejbuska linija 22L na relaciji Studentski trg – Trg Slavija;
 • vozila sa linija 21A, 83, E1 i 29N i privremenih lokalnih linija 22A i 29A će, umesto Makenzijevom i Ulicom cara Nikolaja II, saobraćati u smeru ka Crvenom krstu trasom: Makenzijeva – Kursulina – Maksima Gorkog – Cara Nikolaja II i dalje redovnim trasama dok će u smeru ka Trgu Slavija saobraćati ulicama Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog, Krunskom, Baba-Višnjinom, Njegoševom, Kursulinom i Makenzijevom.

Na izmenjenom delu trase uspostavljaju se privremena stajališta „Maksima Gorkog“, u smeru ka Trgu Slavija, u Ulici cara Nikolaja II, 15 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog, kao i „Makenzijeva“, u smeru ka periferiji, u Kursulinoj ulici, 50 metara posle raskrsnice sa Makenzijevom ulicom.

Privremena autobuska linija 41A…

Tokom izvođenja radova na popravci elemenata trolejbuske kontaktne mreže u zoni stare okretnice „Banjica“, u ulicama Neznanog junaka i Crnotravskoj, od 29. aprila, od 00.30 do 1. maja 2023, do 3.30, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zauzeće desnih (spoljnih) saobraćajnih traka u oba smera u Crnotravskoj ulici (zona stare okretnice „Banjica“) u dužini od 20 metara, zbog čega će biti onemogućen rad trolejbuskih linija 40 i 41. Iz tog razloga biće uspostavlja privremena autobuska linija 41A, koja će saobraćati na relaciji Studentski trg – Banjica 2.

Lazarevac…

Tokom radova na redovnom održavanju u Dula Karaklajića u Lazarevcu, na delu od zone raskrsnice sa Voke Savića do zone raskrsnice sa Dimitrija Tucovića, od 3. do 16. maja 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će linije JGP-a delimično izmeniti trasu.

Vozila sa linije 120, na delu od raskrsnice ulica Dula Karaklajića i Dimitrija Tucovića do Autobuske stanice „Lazarevac“, saobraćaće ulicama Nikole Vujačića, Dula Karaklajića, Dimitrija Tucovića, Milovana Lazarevića, Branka Radičevića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 135, 581, 581A, 581E, 116, 130, 130A, 133, 133L, 140, 140L, 141L, 160A, 166, 190C, 860BL i 860L, u oba smera, na delu od Autobuske stanice „Lazarevac“ do raskrsnice ulica Dula Karaklajića i Dimitrija Tucovića, saobraćaće ulicama Branka Radičevića, Milovana Lazarevića, Dimitrija Tucovića, Dula Karaklajića i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 580, u oba smera, na delu od Autobuske stanice „Lazarevac“ do raskrsnice ulica Dula Karaklajića i Dimitrija Tucovića, saobraćaće ulicama Branka Radičevića, Milovana Lazarevića, Dimitrija Tucovića, Ibarskim putem i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 139L, 150, 150L, u oba smera, na delu od Autobuske stanice „Lazarevac“ do raskrsnice ulica Vladike Nikolaja Velimirovića i Dimitrija Tucovića, saobraćaće ulicama Branka Radičevića, Milovana Lazarevića, Dimitrija Tucovića, Vladike Nikolaja Velimirovića i dalje redovnim trasama.

Partizanska u Dobanovcima…

Tokom radova na asfaltiranju i uređenju Partizanske ulice u Dobanovcima (opština Surčin), od 3. do 15. maja 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Usled radova doći će do potpunog zatvaranja ulice na delu od zone raskrsnice sa Zemunskom ulicom do okretnice „Dobanovci (groblje)“, pa će vozila na linijama javnog prevoza 606, 611 i 601N saobraćati u smeru prema Dobanovcima ulicama Ugrinovačkom, Maršala Tita, Zemunskom do zone raskrsnice sa Partizanskom ulicom, gde će dalje promenu smera kretanja vršiti Zemunskom, Beogradskom, Maršala Tita i dalje redovnom trasom prema Zemunu i Grmovcu.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća, kao i privremeno polazno – dolazno stajalište „Partizanska“ u Zemunskoj ulici, na poziciji EDB stub koji se nalazi između kućnih brojeva 124 i 126, oko 100 metara posle zone raskrsnice Zemunske i Partizanske ulice.

Bulevar despota Stefana…

U Bulevaru despota Stefana doći će do promena u radu linija javnog prevoza zbog povezivanja i uklapanja energetskog kabla u postojeći šaht u toj ulici. Radovi će se izvoditi po fazama…

• Faza 8 (od 26. aprila do 3. maja 2023) obuhvatiće radove na desnoj strani kolovoza (gledano u smeru ka Trgu republike) u Bulevaru despota Stefana, u zoni raskrsnice sa Ulicom Jovana Avakumovića. Tokom izvođenja radova biće zauzete obe saobraćajne trake, gledano u smeru ka Trgu republike, pri čemu će Ulica Jovana Avakumovića biti zatvorena za saobraćaj.

Vozila sa linija 33, 48, 58 i 96 će saobraćati na sledeći način:
– na linijama 33 i 48 vozila će u smeru ka Trgu Slavija ići trasom: Poenkareova – Cvijićeva – Starine Novaka – Profesora Mihaila Đurića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Zdravka Čelara – Dragoslava Srejovića – Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Poenkareova i dalje redovnom trasom;
– vozila na liniji 58 će u smeru ka gradu saobraćati trasom: Poenkareova – Cvijićeva – Bulevar despota Stefana i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru ići redovnom trasom;
– na liniji 96, u smeru ka Borči, vozila će saobraćati Poenkareovom ulicom, kružnim tokom u visini železničke stanice „Dunav“, gde vrše promenu smera kretanja, zatim Poenkareovom – priključak iz Poenkareove ulice u Bulevar despota Stefana, i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka železničkoj stanici „Pančevački most“ saobraćati Bulevarom despota Stefana, Cvijićevom, Poenkareovom i dalje redovnom trasom.

Vozila koja dolaze iz pravca Karaburme će se u zoni radova kretati levom stranom kolovoza, koja će biti dvosmerna za saobraćaj. Privremeno se ukida stajalište „Jovana Avakumovića“ (šifra st. #352 za linije 16, 23, 27E, 32E, 35, 43, 58, 95 i 101N) u Bulevaru despota Stefana, gledano u smeru ka gradu. Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta;

• Faza 8a (od 4. do 6. maja 2023) podrazumevaće radove na desnoj strani kolovoza (gledano u smeru ka Trgu republike) u Bulevaru despota Stefana, u zoni autobuskog stajališta „Jovana Avakumovića“ (šifra st. #352 za linije 16, 23, 27E, 32E, 35, 43, 58, 95 i 101N), u dužini od 10 metara.

Tokom izvođenja radova biće zauzeta desna saobraćajna traka, gledano u smeru ka Trgu republike, pri čemu će se vozila javnog prevoza u zoni radova kretati slobodnom levom saobraćajnom trakom. U ovoj fazi radova privremeno se ukida stajalište „Jovana Avakumovića“ (šifra st. #352 za linije 16, 23, 27E, 32E, 35, 43, 58, 95 i 101N) u Bulevaru despota Stefana, gledano u smeru ka Trgu republike;

• Faza 8b (od 4. do 6. maja 2023) obuhvatiće radove na desnoj strani kolovoza (smer ka Trgu republike) u Bulevaru despota Stefana, na delu između pozicije oko 110 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Jovana Avakumovića do same zone raskrsnice.

Tokom izvođenja radova biće zauzete obe saobraćajne trake, gledano u smeru ka gradu, pri čemu će se vozila javnog prevoza u zoni radova kretati levom stranom kolovoza, koja će biti dvosmerna za saobraćaj;

• Faza 9 (od 7. do 15. maja 2023) sadržaće radove koji se nadovezuju na one iz prethodne faze i izvode se na desnoj strani kolovoza (smer ka Trgu republike) u Bulevaru despota Stefana i zauzimaju zonu dužine 170 metara ispred prethodne faze.

Tokom izvođenja radova biće zauzete obe saobraćajne trake, gledano u smeru ka gradu, pri čemu će se vozila javnog prevoza u zoni radova kretati levom stranom kolovoza, koja će biti dvosmerna za saobraćaj.

Za vreme radova u ovoj fazi privremeno se izmešta stajalište „Centar za kulturu Vlada Divljan“ (šifra st. #351 za linije 16, 23, 27E, 32E, 33, 35, 43, 48, 95. 96 i 101N – smer ka Karaburmi) na poziciju ED stuba, koji se nalazi u Bulevaru despota Stefana neposredno ispred raskrsnice sa Ilirskom ulicom, odnosno ispred kućnog broja 92.

Vase Pelagića…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u Ulici Vase Pelagića u opštini Savski venac, od 27. aprila od 9.00 do 4. avgusta 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom Koste Glavinića do zone raskrsnice sa Ulicom Andre Nikolića, pri čemu će doći do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj.

Vozila sa linija 34 i 44 saobraćaće skraćeno do kružnog toka „Topčiderska zvezda“, gde će vršiti promenu smera i saobraćati dalje redovnom trasom.

Kneza Miloša…

Sekretarijat za saobraćaj Grada Beograda saopštio je da se nastavljaju radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom na više raskrsnica u Ulici kneza Miloša.

Radovi će se obavljati pod saobraćajem na raskrsnicama:

 • Kneza Miloša – Vojvode Milenka i Kneza Miloša – Miloša Pocerca od 25. do 27. aprila 2023. i
 • na raskrsnici Kneza Miloša – Birčaninova od 27. do 30. aprila 2023.

Stanica „Vukov spomenik“…

Po obaveštenju dobijenom od Akcionarskog društva za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom „Infrastruktura železnice Srbije“, počev od 9. maja 2023. do daljnjeg, na stajalištu „Vukov spomenik“ će se izvoditi radovi na zameni velikih tunelskih eskalatora, pa se ovo stajalište zatvara za prijem i otpremu putnika.

Do završetka radova vozovi u okviru sistema BG:voza neće se zaustavljati na stajalištu „Vukov spomenik“. Očekivano vreme trajanja radova je 72 nedelje.

Novi sistem javnog prevoza…

Sekretarijat za javni prevoz obavestio je građane da dok se ne steknu svi pravno-formalni uslovi i ne završe sve procedure oko usvajanja novog cenovnika i novog načina kupovine karata, ostaju da važe postojeća pravila u vezi sa javnim prevozom.

„Odlukom Skupštine Grada Beograda data je saglasnost na jednostrani raskid ugovora i stekli su se uslovi da se zvanično formira novi sistem javnog prevoza, kako zonski i tarifni sistem tako i novi cenovnik javnog prevoza. Nakon što budu formalno usvojene nove tarife i cene javnog prevoza, javnost će biti blagovremeno obaveštena o mogućnostima kupovine karata i svim ostalim važnim informacijama o novom sistemu javnog prevoza. Sva pravna lica koja su kupovala mesečne karte svojim zaposlenima, blagovremeno će kontaktirati sa Javnim komunalnim preduzećem ‘Naplata prevozne usluge Beograd’ i uputiti ih u novi sistem funkcionisanja“, navedeno je u saopštenju.

Glavna…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice glavna u Zemunu od 25. aprila od 9.00 do 24. juna 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u Ulici glavna, na delu od zone raskrsnice sa Ulicom avijatičarski trg (raskrsnica je slobodna za saobraćaj) do Davidovićeve. Tokom izvođenja radova predmetna deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa će vozila sa linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • vozila sa linija 17 i 73 će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Avijatičarski trg, Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom
 • vozila sa linija 45 će saobraćati ulicama: u smeru ka terminusu „Zemun (Novi grad)“ – Tošin bunar, Ivićeva, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
  – u smeru ka terminusu „Blok 44“ – Ugrinovačka, Ivićeva, Tošin bunar i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 83 će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Aleksandra Dubčeka, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Ugrinovačka, Vrtlarska 22. oktobra, Aleksandra Dubčeka i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 84, 704, 706 i 707 će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Karađorđeva, Avijatičarski trg, 22. oktobra, Vrtlarska, Ugrinovačka, Novogradska, Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, Stevana Markovića, Karađorđeva i dalje redovnom trasom;
 • vozila sa linija 703, 705 i 706E će saobraćati ulicama: u smeru ka Batajnici – Terminus „Kej oslobođenja“, Marka Nikolića, Davidovićeva, Glavna,Cara Dušana i dalje redovnom trasom; u smeru ka gradu – Cara Dušana, Karamatina, Kej oslobođenja, do terminusa „Kej oslobođenja“.

Privremeno se ukida stajalište „Dušanova“ (šifra st.#803) za linije 45 i 83 u Ulici novogradska; privremeno se izmešta stajalište „Ugrinovačka“ (šifra st.#805) za linije 45 i 83 u Ulici novogradska, oko 15 metara posle postojeće pozicije, odnosno ispred kućnog broja 31.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti stajališta:
– linije 45 i 83: Novogradska – smer ka ulici Filipa Višnjićeva (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 81, 81L i 85);
– linije 17, 73, 84, 704, 706 i 706: Ugrinovačka – smer ka ulici Cara Dušana (stajalište koje u redovnom režimu koriste linije 45 i 83).

Vozila sa linije 83 će koristiti sva postojeća stajališta na izmenjenom delu trase osim stajališta „Aleksandra Dubčeka“ u ulici 22. oktobra – smer ka Ulici Džona Kenedija (šifra st.#312, stajalište koja u redovnom režimu koriste linije 15, 45, 81, 81L i 85).

Braće Jerković…

Tokom izvođenja radova na izgradnji distributivne toplovodne mreže u Braće Jerković doći će do promene u radu linija javnog prevoza putnika.

Radovi se izvode na kolovozu (desna saobraćajna traka) u Ulici braće Jerković, na delu od zone pešačkog prelaza, koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa Ulicom kružni put voždovački, sledećih 47,7 metara, gledano u smeru ka Autokomandi. Radovi će se izvoditi od 19. (9.00) do 30. aprila 2023.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja desne saobraćajne trake (saobraćajna traka za pravo) na ovom delu, u smeru ka Autokomandi, zbog čega će doći do promena u radu linije 18 javnog prevoza putnika:

 • u smeru ka Zemunu saobraćaće sledećom trasom: Svetozara Radojčića – Dragice Končar – Zaplanjska – Darvinova – Kumodraška i dalje redovnom trasom;
 • u smeru ka Medakoviću 3 – redovnom trasom.

Privremeno se uspostavlja autobusko stajalište „Braće Jerković 1“ (smer ka Kumodraškoj ulici) u Darvinovoj ulici, ispred kućnog broja 36.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Veljka Vlahovića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Veljka Vlahovića (Lazarevac) u Beogradu, na delu od zone raskrsnice sa Janka Stajčića do zone raskrsnice sa Obrada Radivojevića, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi bez saobraćaja od 6. do 30. aprila 2023. i to:

 • Faza 1 – radovi se izvode na delu od zone raskrsnice sa Ulicom Janka Stajčića do zone raskrsnice sa Ulicom Branislava Nušića i podrazumevaju potpuno zatvaranje za saobraćaj predmetne deonice;
 • Faza 2 – radovi se izvode na delu od zone raskrsnice sa Branislava Nušića do zone raskrsnice sa Obrada Radivojevića i podrazumevaju potpuno zatvaranje za saobraćaj predmetne deonice.

Tokom izvođenja obe faze radova vozila sa linije br. 120 će saobraćati na trasi: Železničkа stаnicа „Lаzаrevаc“. – Železnička – Nikole Vujačića – Dula Karaklajića – Branka Radičevića – Kolubarski trg – svraća na АS „Lazarevac“ – Kolubarski trg – Kralja Petra I – Dr Đorđa Kovačevića – svraća do Lаzаrevаc-bolnicа – Doktora Đorđa Kovačevića – Kralja Petra I – Branka Radičevića – Dula Karaklajića – Nikole Vujačića – Železnička – Železničkа stаnicа „Lаzаrevаc“.

Plavi horizonti…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju i uređenju ulica Isidora Stojanovića i Mihajla Bandura u naselju Plavi horizonti (opština Zemun) u periodu od 3. aprila do kraja maja 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje ulice Isidora Stojanovića na delu od ulice Milke Lukić do ulice Koste Koste Brankovića. Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza br. 708 i 709 će saobraćati u oba smera ulicama Put za Plave horizonte, Milke Lukić, Nikolaja Saltikova, Koste Brankovića, Isidora Stojanovića i dalje redovnim trasama. Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti privremena stajališta:

u smeru ka Zemun polju

 • Milana Nedeljkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 20 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Milana Nedeljkovića;
 • Koste Cukića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 30 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Koste Cukića;
 • Koste Аlkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 40 metara posle pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Koste Аlkovića;

u smeru ka Zemunu

 • Koste Brankovića 1 – oko 12 metara ispred pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Nikolaja Saltikova;
 • Koste Аlkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Koste Аlkovića;
 • Koste Cukića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 30 metara posle zone raskrsnice sa ulicom Koste Cukića;
 • Milana Nedeljkovića 1 – u ulici Nikolaja Saltikova, oko 20 metara ispred pešačkog prelaza u zoni raskrsnice sa ulicom Milana Nedeljkovića.

Linije 860MV i 602…

Od 3. aprila 2023. trajno su promenjene trase autobuskih linija 602 i 860MV. Završena je deonica Novi Beograd – Surčin, koja predstavlja vezu sa auto-putem „Miloš Veliki“, a njenom izgradnjom omogućeno je vozilima da se iz Vojvođanske i Ulice dr Ivana Ribara u Novom Beogradu direktno uključe na auto-put „Miloš Veliki“ umesto dosadašnjeg ulaska preko dela auto-puta Beograd-Šid i obilaznice. U skladu sa navedenim, menjaju se i trase pojedinih linija javnog prevoza, naveli su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Linija 602 vraća se na redovnu trasu Vinogradskom ulicom, s tim što će trasa u delu od Vojvođanske ulice biti sledeća:

 • u smeru ka terminusu „Novi Beorad /Blok44/“: Blok 44 – Nehruova – Vojvođanska – kružni tok – auto-put „Miloš Veliki“ – priključak od auto-puta „Miloš Veliki“ u Ulici vinogradskoj – Vinogradska – Trg Zorana Đinđića – Vojvođanska u Surčinu – Braće Nikolić – Prirodna – Galovička SRC – SRC „Surčin“;
 • u smeru ka terminusu „SRC /Surčin/“: SRC „Surčin“ – Jezerska SRC – Prirodna – Jakovička SRC – Mileve Marić – Prirodna – Braće Nikolić – Vojvođanska u Surčinu – Trg Zorana Đinđića – Vinogradska – priključak iz Vinogradske ulice na auto-put „Miloš Veliki“ – kružni tok – Vojvođanska – Nehruova – Blok 44.

Postojeća stajališta „Vinogradska ulaz“, koja ostaju na slepom delu puta u Vinogradskoj, izmeštaju se na deo nove priključne saobraćajnice pre kružnog toka.

Linija 860MV se izmešta iz Surčina i Aerodroma „Nikola Tesla“ na novu direktnu trasu auto-putem „Miloš Veliki“ od Novog Beograda do Obrenovca.

Trasa linije je:

 • u smeru ka naselju „Sava“: BAS – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska – Bulevar vojvode Mišića – petlja „Radnička“ – Most na Adi – Jurija Gagarina – Dr Ivana Ribara – kružni tok – auto-put „Miloš Veliki“ – Most srpsko-kineskog prijateljstva – Obrenovački put – Zabranski put – Kralja Aleksandra I – Kralja Petra I – Nemanjina – Ravnogorska – naselje Sava;
 • u smeru ka BAS-u: naselje Sava – Ravnogorska – Nemanjina – Kralja Aleksandra I – Zabranski put – Obrenovački put – Most srpsko-kineskog prijateljstva – auto-put „Miloš Veliki“ – kružni tok – Dr Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Most na Adi – petlja „Radnička“ – Bulevar vojvode Mišića – Savska – Nikolaja Kravcova – Bulevar Vudroa Vilsona – BAS.

Linija će raditi u intervalu manjem od 40 minuta i predstavljaće najbržu vezu između Obrenovca i centra grada, navedeno je u saopštenju.

Janka Katića…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju kolovozne konstrukcije u Ulici Janka Katića u Mladenovcu, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u Ulici Janka Katića, na delu od Ulice kraljice Marije do Ulice Vuka Karadžića, a izvodiće se po fazama.

 • Faza 1 – radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci u Ulici Janka Katića (gledano u smeru ka Ulici Vuka Karadžića), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kraljice Marije do zone raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, do 21. maja 2023.
 • Faza 2 – radovi će se izvoditi u levoj kolovoznoj traci u Ulici Janka Katića (gledano u smeru ka Ulici Vuka Karadžića), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom kraljice Marije do zone raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića, a radovi će se izvoditi od 21. maja do 20. jula 2023.

U toku izvođenja radova u ovim fazama, slobodna kolovozna traka će biti jednosmerna za odvijanje saobraćaja i to iz pravca Kraljice Marije ka Ulici Vuka Karadžića, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

 • vozila sa linija broj 4191, 4192, 4194, 4194L i 4196 će u smeru ka centru Mladenovca saobraćati ulicama Vuka Karadžića, Kosmajskom, Kralja Aleksandra Obrenovića i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno;
 • vozila sa linija broj 4199 i 4199B će u smeru ka centru Mladenovca saobraćati ulicama Nikole Pašića, Kralja Aleksandra Obrenovića i dalje redovnom trasom, dok u će suprotnom smeru saobraćati redovno.

Jovana Vojinovića Joce…

Tokom izvođenja radova na asfaltiranju kolovozne konstrukcije u Ulici Jovana Vojinovića Joce u naselju Koraćica u opštini Mladenovac, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u kolovoznoj traci u Ulici Jovana Vojinovića Joce, na delu od zone raskrsnice sa Kosmajskom ulicom do zone raskrsnice sa Petkajskom ulicom. Radovi će se izvoditi do 20. jula 2023. od 7.00 do 17.00. Tokom izvođenja radova ova deonica će biti potpuno zatvorena za saobraćaj, pa vozila sa linije 4163 u navedenom periodu neće saobraćati Ulicom Jovana Vojinovića Joce, odnosno do okretnice „Petkaći – okretnica“.

Resnik…

Tokom radova koje izvodi Grad Beograd za potrebe Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda J.P. biće zatvorene za saobraćaj ulice 8. septembra, Ratka Sofijanića, Mavrovska, Mavrovska 2. deo, Mandarinska i Ratka Sofijanića u Resniku, do 29. aprila 2023, po fazama:

 • Faza 1: zatvaranje za saobraćaj u delu Ratka Sofijanića i 8. septembra, od 9. do 27. marta 2023;
 • Faza 2: zatvaranje za saobraćaj u Ratka Sofijanića 2. deo, Mandrinska, Mavrovska 2. deo i Mavrovska, od 28. marta do 29. aprila 2023.

Vuka Karadžića…

Zbog postavljanja podloge/platforme za ulaz/izlaz i kretanje vozila i mehanizacije ukupne masa veće od 3,5t biće zauzet deo trotoara u Vuka Karadžića, na delu od Studenskog trga do Knez Mihailove, a zbog postavljanja neprohodne građevinske skele biće zauzet deo trotoara na uglu Knez Mihailove i Vuka Karadžića ispred br. 6 u periodu do 30. aprila 2023.

Bulevar umetnosti…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima – „M2“, koje izvodi JKP „Beogradske elektrane“, biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru umetnosti, na deonici od auto puta (E 75) do Milutina Milankovića i u Milutina Milankovića od raskrsnice sa Bulevarom umetnosti do raskrsnice sa Đorđa Stanojevića, do 20. maja 2023. godine.

Milovana Lazarevića…

Tokom radova na rekonstrukciji dela ulice i izgradnji nedostajuće infrastrukture, koje izvodi Sekretarijat za komunalne i stambene poslove za potreba Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP, za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Milovana Lazarevića u Lazarevcu, do 31. maja 2023. godine.

Ilije Milićevića…

Tokom radova Beogradskog vodovoda i kanalizacije u Ilije Milićevića na delu od Ulice oslobođenja do Slavka Milićevića doći će do izmene saobraćaja po fazama do 8. maja 2023.

Naselje Šangaj…

Tokom radova Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, J.P. na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u Batajnici u naselju Šangaj za saobraćaj će biti zatvorene delovi ulica Branka Živkovića, Nikole Demonje, Šangajska 1. deo, Mladih gorana i Belegiška u periodu do 16. septembra 2023.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Vidikovac…

Tokom održavanja manifestacije Rakovički karneval doći će do izmena na pojedinim linijama javnog prevoza u nedelju, 2. aprila, od 6.00 do 18.00.

U navedenom periodu doći će do obustave saobraćaja u Ulici patrijarha Joanikija na delu od Ulice vidikovački venac do zone raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joanikija i Kneza Višeslava.

Vozila sa linija 23, 53, 59, 89, 504 i E2 će u oba smera od raskrsnice ulica Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joanikija i Kneza Višeslava do raskrsnice ulica Patrijarha Joanikija i Vidikovački venac saobraćati ulicom Pilota Mihaila Petrovića i ulicom Vidikovački venac i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 534 će u oba smera od terminusa Cerak vinogradi saobraćati ulicom Cerski venac, Vidikovački venac (ulica koja spaja ulicu Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija) i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća stajališta, kao i novouspostavljeno stajalište u internoj saobraćajnici koja povezuje ulice Pilota Mihaila Petrovića i Patrijarha Joanikija u smeru prema gradu, navodi se u saopštenju.

Bulevar despota Stefana…

Zbog radova u Bulevaru despota Stefana, od 1. do 3. aprila 2023, doći će do promene u radu linije javnog prevoz 58.

Vozila sa ove linije će u smeru prema terminusu „Pančevački most (Železnička stanica)“ saobraćati ulicama: Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Takovska, Cvijićeva i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajalište „Bulevar despota Stefana“ (smeru ka ulici Takovska) u ulici Džordža Vašingtona.

Francuska…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Francuskoj ulici, na delu od Cara Dušana do Braće Jugovića, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Zbog radova, saobraćaj će biti obustavljen do 3. aprila 2023. do 4.00.

Tokom izvođenja radova, menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

 • autobuske linije 24, 26 i 26N će u smeru prema Dorćolu saobraćati trasom: Trg republike – kroz terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike i dalje redovnim trasama;
 • autobuske linije 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati sledećom trasom: Trg republike – kroz terminus „Trg republike“ – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Venizelosova i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati trasom: Venizelosova – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti stajališta „Pijaca Skadarlija“ u oba smera.

Gandijeva…

Zbog izvođenja druge faze radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice Vojvođanske i Gandijeve ulice, do 2. aprila 2023. doći će do promena u radu linije javnog prevoza 82, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci Gandijeve ulice, neposredno ispred zone same raskrsnice, u smeru ka Ulici Jurija Gagarina. Predmetni radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Gandijeve ulice u ovoj zoni, zbog čega će vozila sa linije 82 u smeru ka Bloku 44 i dalje saobraćati ulicama: Gandijevom, Pere Segedinca, Mustafe Golubića, Vojvođanskom, Gandijevom i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Vozila sa linija 45, 71, 601, 601N i 603N se vraćaju na svoje redovne trase.

Volgina…

Tokom radova na popravci postojećih i izradi novih javnih saobraćajnih površina, koje ivodi JP „Putevi Beograda“, za saobraćaj će biti zatvorena Volgina od Kordunaške do ulaza u Astronomsku opservatoriju Beograd, do 9. aprila 2023.

Francuska…

Zbog radova na redovnom održavanju u Francuskoj, na delu od Ulice cara Dušana do Ulice braće Jugovića, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi bez saobraćaja od 7. do 10. aprila 2023. do 4.00.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza na sledeći način: autobuske linije 24, 26 i 26N će u smeru prema Dorćolu saobraćati trasom: Trg republike – terminus „Trg republke“ – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati sledećom trasom: Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike i dalje redovnim trasama. Autobuske linije 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati na trasi: Trg republike – terminus „Trg republke“ – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana – Venizelosova i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati sledećom trasom: Venizelosova – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Braće Jugovića – Francuska – Trg republike i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti stajališta „Pijaca Skadarlija“ u oba smera.

Uskršnji praznici…

Na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, na kojima vozila saobraćaju u okviru integrisanog tarifnog sistema, za vreme uskršnjih praznika biće primenjen posebni red vožnje, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tako će se u petak, 14. aprila 2023, primenjivati red vožnje za nedelju, u subotu, 15. aprila, red vožnje za subotu, dok će u nedelju i ponedeljak, 16. i 17. aprila, važiti red vožnje za nedelju.

Blagoja Parovića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i izgradnji vodovodne mreže u ulici Blagoja Parovića (Čukarica), na delu od zone raskrsnice sa ulicom Žarkovačka do kućnog broja 119 do 13. aprila 2023. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na trotoaru i na kolovozu u ulici Blagoja Parovića, na delu od zone raskrsnice sa ulicom Žarkovačka, sledećih 110 metara gledano u smeru ka ulici Beogradskog bataljona, pri čemu će doći do potpunog zatvaranja za saobraćaj predmetne deonici, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza na sledeći način:

 • vozila sa linija broj 23 i 53 će u oba smera saobraćati ulicama:
  Požeška, Trgovačka, Аce Joksimovića, Ratka Mitrovića, Kneza Višeslava i dalje redovnim trasama;
 • vozila sa linije E2 će u oba smera saobraćati ulicama:
  Blagoja Parovića, Žarkovačka, Kraljice Katarine, Beogradskog bataljona, Blagoja Parovića i dalje redovnim trasama.

Uspostavlja se privremena autobuska linija koja će nositi oznaku 57L (Banovo brdo – Cerak Vinogradi), a trasa linije je:

 • u smeru ka terminusu „Cerak Vinogradi“ – terminus „Banovo brdo“, Požeška, Kneza Višeslava, Petra Martinovića, Beogradskog bataljona, Blagoja Parovića, Kneza Višeslava, Pilota Mihaila Petrovića, Cerski venac do terminusa Cerak Vinogradi;
 • u smeru ka terminusu „Banovo brdo“ – Cerak vinogradi, Cerski venac, Pilota Mihaila Petrovića , Kneza Višeslava, Blagoja Parovića, Beogradskog bataljona, Požeška do terminusa Banovo brdo.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća kao i privremena stajališta:

 • „Beogradskog bataljona“ (smer ka okretnici „Cerak vinogradi“) – u ulici Blagoja Parovića na ED stub koji se nalazi oko 40 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa kolskim ulazom koji vodi u objekat „Bazeni Košutnjak“, odnosno ispred kućnog broja 103.
 • „Beogradskog bataljona“ (smer ka okretnici „Banovo brdo“) – u ulici Blagoja Parovića na ED stub koji se nalazi oko 10 metara ispred pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa kolskim ulazom koji vodi u objekat „Bazeni Košutnjak“, odnosno ispred kućnog broja 123А.
 • „Žarkovačka 1“ (smer ka okretnici „Banovo brdo“) – u ulici Beogradskog bataljona na ED stub koji se nalazi oko 45 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi ispred zone raskrsnice sa ulicom Žarkovačka, odnosno ispred kućnog broja 2B.

Pavla Vuisića…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulice Pavla Vuisića u naselju Аltina, u periodu do 15. aprila 2023. godine – FАZА 3 doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi na delu između ulica Konstantina Kavafija (uključujući i samu raskrsnicu) i Ljiljane Krstić pri čemu će doći do zatvaranja predmetne deonice, pa će vozila sa linija javnog prevoza br. 81 i 81L saobraćati na sledeći način:

Linija br. 81

 • u smeru ka okretnici „Аltina 1“ – Ljiljane Krstić, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vujisića i dalje redovno;
 • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vujisića, Аmadova, Justina Popovića, Ljiljane Krstić i dalje redovno.

Linija br. 81L

 • u smeru ka okretnici „Аltina 1“ – Pavla Vujisića, Ljiljane Krstić, Justina Popovića, Grigorija Božovića, Pavla Vujisića i dalje redovno;
 • u smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“ – Pavla Vujisića, Аmadova, Justina Popovića, Ljiljane Krstić, Pavla Vujisića i dalje redovno.

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti privremena stajališta:

U smeru ka okretnici „Аltini 1“

 • Borhesova – u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi neposredno ispred raskrsnice sa ulicom Ugrinovački put 8. deo;
  Konstantina Kavafija 1 – (stajalište privremeno uspostavljeno u okviru FАZE 2), u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 34, preko puta objekta sa kućnim brojem 23;
  U smeru ka okretnici „Novi Beograd (Paviljoni)“
 • Konstantina Kavafija 1 – (stajalište privremeno uspostavljeno u okviru FАZE 2), u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred objekta sa kućnim brojem 27А, 13 metara ispred zone raskrsnice sa ulicom Konstantina Kavafija;
 • Borhesova – u ulici Justina Popovića, na poziciji ED stuba koji se nalazi ispred Male pijace, preko puta objekta sa kućnim brojem 8.

Bulevar kralja Aleksandra – Smederevski put…

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će doći do promena u radu linija javnog prevoza zbog radova na izgradnji transportnog sistema za prenos toplotne energije duž Bulevara kralja Aleksandra – Smederevski put, na delu od Smederevskog puta 29z do Bulevara kralja Aleksandra 640-642 (benzinska stanica). Radovi će se izvoditi do 15. aprila 2023.

 • Vozila sa linija 302, 303, 304, 305, 306 i 307 će se kretati redovnim trasama, uz naizmenično propuštanje regulisano saobraćajnim znakovima.
 • Vozila sa linija 351, 355, 355A, 355B, 356, 361, 361B i 363 saobraćaće na sledeći način: u smeru ka naselju Boleč kretaće se od terminusa „Šumice“ ulicama: Vojislava Ilića, Mokroluškom, Toplice Milana, uključenjem na Auto-put Beograd-Niš (smer ka Nišu), Auto-put Beograd-Niš (smer ka Nišu), Kružnim putem Rakovica, Kružnim putem, Smederevskim putem i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka terminusu „Šumice“ koristiti sledeću trasu: Smederevski put – Kružni put – Kružni put Rakovica – Auto-put Beograd-Niš (smer ka Beogradu) – isključenje sa Auto-puta Beograd-Niš (smer ka Beogradu) na Ulicu Vladimira Tomanovića – Vladimira Tomanovića – Vojislava Ilića i terminus „Šumice“.

Dan Vojske Srbije – prikaz sposobnosti…

Zbog održavanja prikaza sposobnosti Vojske Srbije, u subotu, 22. aprila 2023, doći će do izmena u saobraćaju i na linijama JGP u Batajnici. Više informacija pričitajte na OVOM LINKU.

Jevremova…

Ulica Jevremova će biti zatvorena za saobraćaj u subotu, 22. aprila 2023, zbog održavanja manifestacije „Jevremova ulica susreta“.

Naselje Plavi horizonti…

Tokom izvođenja radova u naselju Plavi horizonti (GO Zemun) doći će izmena u radu linija javnog prevoza, od 3. do 22. aprila 2023.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje ulice Isidora Stojanovića na delu od ulice Milke Lukić do ulice Koste Brankovića.

Vozila sa linija 708 i 709 će saobraćati u oba smera ulicama Put za Plave horizonte, Milke Lukić, Nikolaja Saltikova, Koste Brankovića, Isidora Stojanovića i dalje redovnim trasama. Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti privremena stajališta.

Beogradski maraton…

Zbog održavanja sportske manifestacije 36. Beogradski maraton, u subotu i nedelju, 22. i 23. aprila 2023, doći će do izmena u saobraćaju, zatvaranja ulica i izmena na linijama javnog gradskog prevoza. Više informacija pročitajte OVDE.

Takovska…

Sekretarijat za saobraćaj najavio je da će od 18. do 23. aprila 2023. biti nastavljeni radovi na izgradnji Sistema za adaptibilno upravljanje svetlosnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi pod saobraćajem će se obavljati na raskrsnicama Takovska – Kosovska, od 18. do 20. aprila i Takovska – Kneza Miloša, od 20. do 23. aprila.

Pobusani ponedeljak…

Zbog Pobusanog ponedeljka, u ponedeljak, 24. aprila, na linijama 35, 65 i 202 „šihtaši“ (autobusi koji uobičajeno rade samo „špicevima“) neće imati popodnevnu pauzu, već će raditi bez prestanka do kraja radnog vremena, po redu vožnje koji će važiti samo toga dana, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Takođe, istog dana, od 8.00 do 16.00, linija 82 (Zemun /Kej oslobođenja/ – Blok 44) biće pojačana jednim vozilom, a linija 533 (Banovo brdo – Orlovača /Groblje/) sa dva vozila.

Vozila sa linija 531 i 532, u vremenskom intervalu od 8.00 do 16.00, saobraćaće pored groblja Orlovača.

(danubeogradu.rs)