Prolećni ukus fest, festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu, 13. maja 2023. od 11.00 do 20.00, u hotelu „Metropol Palace“ u Beogradu.
Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza domaćih proizvoda iz Srbije i regiona, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu Grada Beograda.
Posetioci ovog festivala moći će da probaju razne arome i uživaju u degustacijama i kupovini sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova… Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih čvaraka. Posle dobrog zalogaja, sve teče lagano uz čašu kvalitetnog piva. Biće predstavljeni i domaći kolači, čokolade i tradicionalni džemovi.
U okviru bogatog programa festivala biće održan panel na temu „Za korak ispred – za bezbednu i kvalitetnu hranu“, ali i brojne radionice i predavanja popularnih „fud-blogera“, koji će predstaviti kulinarsko umeće i preneti znanje u spremanju integralnih peciva na najjednostavniji način. Najmlađi će naučiti kulinarske tehnike na radionici „Na radost svima“.
Priznanja „Najbolji ukus Srbije“ specijalni žiri dodeliće najboljim proizvođačima hrane i pića u devet različitih kategorija.
Ulaz je besplatan. (Beoinfo)

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić – Ah Neša.