Naslovna » Izlasci » Akcije » Kućica zdravlja u Surčinu
Kućica zdravlja
Kućica zdravlja

Kućica zdravlja u Surčinu

Od 22. do 28. septembra 2023. u Vojvođanskoj ulici u Surčinu biće postavljena Kućica zdravlja, u kojoj će moći da se obave primarni preventivni pregledi.

Mobilna ambulanta omogućava da potpuno besplatno i bez zakazivanja provere svoje i zdravlje svoje dece, počela je sa radom danas na platou ispred benzinske pumpe „Daki petrol“ Novi Surčin. Biće otvorena u svakog dana navedenom periodu od 8.00 do 15.00.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja „Surčin“ Marko Berak izrazio je veliko zadovoljstvo što će ova zdravstvena ustanova, uz podršku Opštine, učestvovati u projektu Kućica zdravlja i na taj način prevenciju bolesti učiniti pristupačnijom svim sugrađanima.

– Medicinski timovi Doma zdravlja „Surčin“ će od 22. do 28. septembra svakodnevno obavljati razne preventivne preglede i medicinska savetovanja, bez uputa i zdravstvene knjižice – izjavio je Berak i izrazio nadu da će ova akcija uticati na podizanje svesti o važnosti preventivnih pregleda.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Kao i do sada, svaki dan je posvećen različitom tipu pregleda, te je tako ponedeljak u Surčinu rezervisan prikazu vežbi za bolje zdravlje, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda brizi o psihičkom i fizičkom zdravlju mladih, četvrtak prevenciji mentalnog zdravlja i nasilja, petak endokrinološkim bolestima.

Prvi dan vikenda rezervisan je za najstarije sugrađane, penzionere, dok se nedeljom Kućica zdravlja brine o očnim bolestima. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.