Naslovna » Izlasci » Akcije » Finale karavana „Izađi mi na teglu“ (7. oktobar 2023)
Finale karavana Izađi mi na teglu (foto: Live Production)
Finale karavana Izađi mi na teglu (foto: Live Production)

Finale karavana „Izađi mi na teglu“ (7. oktobar 2023)

Finale desete sezone najvećeg gastronomskog karavana na Balkanu „Izađi mi na teglu“, biće održano u subotu, 7. oktobra 2023. od 11.00, na Adi Ciganliji.

„Kameni grad“ će biti poprište na kome će 30 takmičarskih ekipa iz cele Srbije ukrstiti svoje varjače i pokušati da osvoje titulu kraljeva ajvara.

Karavan je tokom mesec i po dana obišao 15 gradova od severa do juga Srbije, tako da je do sada na takmičenju učestvovalo preko 150 ekipa. Šampioni i vice šampioni gradskih kvalifikacionih takmičenja još jednom će „izaći na teglu“ i pokazati ko je vlasnik najboljeg recepta za spremanje ajvara za 2023. godinu.

Svi učesnici će, po već ustaljenom običaju, predstaviti mesto i kraj iz kojeg dolaze na jedan autentičan način, ističući tradiciju, negovanje lokalnih običaja i gastronomske specijalitete, tako da posetioce, pored najboljeg ajvara, očekuju degustacije i drugih gurmanluka vrednih domaćina.

Pored takmičarskog dela, učesnike i posetioce tokom celog dana očekuje muzički i zabavni program, a biće organizovane i zabavne nagradne igre.

Stručni žiri će u 18.00 proglasiti pobednike, koji će pored titule dobiti i vredne nagrade. U proteklih devet izdanja nacionalnog takmičenja titulu šampiona su odnele ekipe iz Leskovca, Kovačice, Bele Palanke, Kanjiže, Brusa, Kuršumlije, Dimitrovgrada, Vladičinog Hana i Kikinde, što dokazuje da majstora za „srpski kavijar“ ima širom naše zemlje. (danubeogradu.rs / Orbis Communications)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.