Naslovna » BG servis » Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2024.
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)
Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza (foto: Brankica Andonović)

Izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza – jul 2024.

Zbog radova na održavanju ulica kao i iz drugih razloga tokom jula 2024. biće aktuelne izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Do kraja meseca, na ovoj strani, unosićemo nove izmene u saobraćaju i na linijama javnog gradskog prevoza.

Bulevar Mihajla Pupina…

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 12. jula (od 22.00) do 14. jula 2024. (do 22.00), doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na desnoj strani kolovoza Bulevara Mihajla Pupina (krajnja desna saobraćajna traka), na delu od Sajmišta (smer ka Zemunu) sledećih 300 metara gledano u smeru ka Terazijskom tunelu. Tokom izvođenja radova i dalje će biti zatvoreno Sajmište (smer ka Zemunu i smer ka Terazijskom tunelu).

Tokom izvođenja radova doći će do promene u radu linija JLPP-a i to:

 • vozila na liniji 60 saobraćaće u smeru ka Zelenom vencu Brodarskom ulicom, Zemunskim putem, Vladimira Popovića (pored autobuske okretnice „Novi Beograd /Blok 20/“), internom saobraćajnicom pored hotela „Hajat“, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovno, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom;
 • u smeru ka Zemunu, vozila na linijama 78 i 83 ići će Zemunskim putem, Ulicom Vladimira Popovića (pored autobuske okretnice „Novi Beograd /Blok 20/“), internom saobraćajnicom pored hotela „Hajat“, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

I dalje funkcioniše stajalište „Staro sajmište 1“ (smer ka Zemunu) u Ulici zemunski put, na poziciji oko 130 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Sajmište za linije 60, 78 i 83.

Autokomanda…

Usled izvođenja radova na pregledu i popravci elemenata tramvajske pruge na mostu Autokomanda u Bulevaru oslobođenja, od 13. jula do 30. avgusta 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do obustave tramvajskog saobraćaja u Vojvode Stepe i Bulevaru oslobođenja, pri čemu će doći do promene u radu linija JLPP-a:

 • tramvajska linija 5 se pojačava;
 • tramvaji sa linije će saobraćati na skraćenoj trasi: Trg Slavija – Blok 45 i nosiće oznaku 9L;
 • tramvajska linija 10 se privremeno ukida;
 • tramvajska linija 14 će saobraćati na kružnoj trasi Bulevar kralja Aleksandra – Resavska – Nemanjina – Trg Slavija – Beogradska i dalje redovno prema terminusu „Ustanička“ i nosiće oznaku 14L.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 9A koja će saobraćati na trasi Trg Slavija – Banjica 2.

Petrovdanski vašar…

Tokom održavanja manifestacije Petrovdanski vašar, u Obrenovcu će, od 11. jula od ponoći, do 13. jula 2024, do 6.00, doći do promena u radu linija javnog prevoza. Više informacija objavili smo OVDE.

Bulevar Mihajla Pupina…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Bulevaru Mihajla Pupina (gledano u smeru ka Terazijskom tunelu), od 9. do 23. jula 2024, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na desnoj strani kolovoza Bulevara Mihajla Pupina, u zoni raskrnice sa Sajmištem. Tokom izvođenja radova, Sajmište, na delu od Zemunskog puta do Bulevara Mihajla Pupina (smer ka Zemunu) biće zatvorena za saobraćaj, pri čemu će važiti novi režim rada linija javnog prevoza.

Linije 78 i 83 u smeru ka Zemunu saobraćaće Zemunskim puten, Vladimira Popovića (pored autobuske okretnice Novi Beograd /Blok 20/), internom saobraćajnicom pored hotela „Hajat“, Milentija Popovića, Bulevarom Mihajla Pupina i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Uspostavlja se privremeno stajalište Staro sajmište 1 (smer ka Zemunu) na Zemunskom putu, na oko 130 metara posle zone raskrsnice sa Sajmištem za linije 78 i 83.

Petlja „Dobanovci“…

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji državnog puta IA3 u zoni petlje „Dobanovci“, od 8. do 14. jula 2024, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na desnoj strani kolovoza državnog puta IA3, u zoni petlje „Dobanovci“ u smeru ka Beogradu. Tokom izvođenja radova predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake auto-puta Beograd-Šid (državni put IA3) u zoni petlje „Dobanovci“, gledano u smeru ka Beogradu. Takođe, biće zatvorena i silazna/ulazna rampa sa auto-puta Beograd-Šid na Ugrinovačku ulicu, pa će vozila linija javnog prevoza saobraćati na sledeći način:

 • linija 611 – u smeru ka Zemunu: Zemunska – Maršala Tita – Železnička – isključenje (ulazna rampa) sa Železničke ulice na auto-put E-75 (državni put IA1 – smer ka Beogradu) – petlja „Beograd“ – isključenje na auto-put E-75 (državni put IA1 – smer ka Beogradu) i dalje redovnom trasom, dok će u smeru ka Dobanovcima saobraćati redovnom trasom;
 • linija 711 – u smeru ka Novom Beogradu: Ugrinovačka – Maršala Tita – Železnička – isključenje (ulazna rampa) sa Železničke ulice na auto-put E-75 (državni put IA1 – smer ka Beogradu) – petlja „Beograd“ – isključenje na auto-put E-75 (državni put IA1 – smer ka Beogradu) i dalje redovnom trasom, a u smeru ka Ugrinovcima saobraćaće redovnom trasom.

Antifašističke borbe…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima duž Ulice antifašističke borbe, na delu od raskrsnice sa Ulicom Milutina Milankovića do raskrsnice sa Ulicom Jurija Gagarina, od 5. do 30. jula 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci u Antifašističke borbe (gledano u smeru ka gradu), na delu od zone raskrsnice sa Jurija Gagarina sledećih 150 metara, gledano u smeru ka gradu. Tokom izvođenja radova saobraćaj će potpuno biti zatvoren na ovoj deonici, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza.

 • Na liniji 94, u smeru ka Bloku 45, vozila će ići trasom: Jurija Gagarina – Marka Hristića – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati uobičajenom trasom.
 • Vozila sa linije 95 će saobraćati u smeru ka gradu na trasi: Jurija Gagarina – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića i dalje na redovnoj trasi, dok će u suprotnom smeru saobraćati uobičajeno.
 • Vozila sa linije E6 će ići u smeru ka gradu trasom: Jurija Gagarina – Marka Hristića – Đorđa Stanojevića – Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati uobičajenom trasom.

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Đorđa Stanojevića…

Tokom radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima duž Đorđa Stanojevića, na delu od zone raskrsnice sa Heroja sa Košara do zone raskrsnice sa Marka Hristića, od 5. do 24. jula 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to…

Faza 7 – radovi se izvode u desnoj kolovoznoj traci u Đorđa Stanojevića (gledano u smeru ka Omladinskih brigada), na delu od pozicije koja se nalazi ispod nadvožnjaka Heroja sa Košara do zone raskrsnice sa Marka Hristića. Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća krajnje leve saobraćajne trake, zbog čega će doći do promena u radu linija javnog prevoza:

 • vozila sa linije 600 će saobraćati u smeru ka Banovom brdu: Španskih boraca – Bulevar Milutina Milankovića – Antifašističke borbe – Jurija Gagarina i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Letnji red vožnje i sezonske linije…

Informacije o letnjem redu vožnje i sezonskim linijama objavili smo na OVOM LINKU.

Linije 48, 47N i 505…

Radovi na rehabilitaciji kolovoza u Vukasovićevoj, na delu od Velizara Stanovića do Miljakovačke, od 3. jula (od 9.00) do 23. jula 2024, prouzrokovaće promene u radu linija javnog prevoza.

Vozila sa linija 48 i 47N će saobraćati na skraćenoj trasi do okretnice „Miljakovac 2“.

Vozila sa linija 505 će u oba smera saobraćati na sledeći način: terminus „Miljakovac 1“ – Čelebićka – Vareška – Borska – Velizara Stankovića – okretnica „Miljakovac 2“ – Velizara Stankovića – Borska – Miška Kranjca – Patrijarha Dimitrija – Kozačka – Vojvode Plemenca – Miljakovačke staze – okretnica „Miljakovac 3“.

Na izmenjenom delu trase, vozila će koristiti sva postojeća stajališta javnog prevoza, kao i novouspostavljeno privremeno dolazno/polazno stajalište „Miljakovac 2“ u Vukasovićevoj, na poziciji koja se nalazi neposredno ispred zaustavne linije ispred zone raskrsnice ulica Vukasovićeve i Velizara Stanovića.

Milosava Vlajića i Karađorđeva…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju ulica Milosava Vlajića i Karađorđeve (državni put IIA reda br. 150), od 1. jula do 14. avgusta 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza u Sopotu.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Milosava Vlajića i Karađorđeve, na delu od zone raskrsnice sa Senjskom do zone ukrštanja sa železničkom prugom u naselju Đurinci.

Zbog toga će linije javnog prevoza saobraćati tako što će se vozila sa linija javnog prevoza 450, 464, 465, 465A, 491A, 4401, 4402, 4402A, 4410, 4411, 4413, 4414, 4414A, 4415, 4415A, 4444 i 44141 u svakoj fazi izvođenja radova kretati od AS Sopot, ulicama Milosava Vlajića, Senjskom (novoizgrađena saobraćajnica) do železničke pruge i dalje redovnim trasama, zbog čega neće moći da se koristi stajalište „Đurinci – železnička stanica“.

Trg republike…

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i dogradnji pozorišta „Boško Buha“, Trg republike 3, do 28. avgusta 2025, zbog onemogućenog kretanja vozila ulicom Čika Ljubina, menja se režim rada linije VRABAC na sledeći način:

 • vozila sa linije VRABAC će saobraćati: Obilićev venac, Kneza Mihaila i dalje redovnom trasom.

Kralja Milana…

Zbog radova na pregledu i popravci kontaktne mreže u Kralja Milana, doći će do zauzeća krajnjih desnih traka u oba smera (žute trake), na delu od Kneza Miloša do Trga republike, koje izvodi OJ „Elektrograđevinska operativa“, do 2. septembra 2024.

Menja se režim rada linija JGP-a, na sledeći način:

 • trolejbusi sa linije 29 će saobraćati na relaciji /Trg Slavija – Medaković 3/ i nosiće oznaku 29L;
 • privremeno se uspostavlja linija 22A koja će saobraćati na relaciji /Trg Slavija – Studentski trg/.

Linija 501…

Tokom radova na rehabilitaciji mosta u Letićevoj, u neposrednoj blizini raskrsnice sa Ulicom oslobođenja, do 7. februara 2025, doći će do promena u radu linije 501.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje Letićeve ulice u visini mosta, zbog čega će vozila sa linije 501 od Petlovog brda saobraćati redovnom trasom do kružnog toka u zoni raskrsnice Ulice oslobođenja i Kružnog puta Kijevo i nosiće oznaku 501L (Petlovo brdo – Kneževac).

Vozila će kao polazno i dolazno stajalište koristiti stajalište „Kneževac“ u visini istoimene okretnice.

Lazarevac…

Tokom izvođenja radova na izmeštanju reke Peštan, do 21. februara 2028, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju zatvaranje opštinskog puta 312 (Lazarevac-Burovo-Zeoke), zbog čega će vozila javnog prevoza saobraćati izmenjenim trasama.

 • Linija 171 (Lazarevac-Burovo-Zeoke) će saobraćati na skraćenoj trasi do novoizgrađene privremene okretnice koja se nalazi u Stefana Nemanje, oko 700 metara od centra Burova prema Zeokama, neposredno ispred zone radova.
 • Linija 173 (Lazarevac-Rudovci-Strmovo-Baroševac) će saobraćati ulicama Stefana Nemanje, Veljka Vlahovića i dalje preko Šopića i Zavoda do naselja Zeoke i dalje redovnom trasom.

Vozila sa pomenutih linija će koristiti postojeća, a linija 173 i novouspostavljena privremena stajališta.

U smeru prema Baroševcu: „Lazarevac – rampa 1“ – stajalište se uspostavlja u Ulici Veljka Vlahovića, 35 metara ispred zone raskrsnice sa ulicama Janka Stajčića i Nikole Vujačića.

Letićeva…

Tokom radova na rehabilitaciji mosta preko Topčiderske reke, do 7. februara 2025. doći će do potpunog zatvaranja Letićeve ulice, u visini mosta iznad Topčiderske reke.

Zbog toga će vozila sa linije 501 od Petlovog brda saobraćati redovnom trasom do Ulice oslobođenja i dalje ulicama: Letićevom, levo ispred mosta na kome se izvode radovi, Usek Kijevo do objekta sa kućnim brojem 28, gde će vozila vršiti promenu smera kretanja u raskrsnici (oko 60 metara ispred železničkog nadvožnjaka) i nosiće oznaku 501L (Petlovo brdo – Usek Kijevo).

Uspostavljaju se privremena stajališta:

 • „Letićeva 1“ – smer ka privremenom terminusu „Usek Kijevo“: u Ulici usek Kijevo, oko 50 metara posle zone raskrsnice sa Letićevom;
 • polazno/dolazno stajalište „Usek Kijevo“: u Ulici usek Kijevo, neposredno ispred objekta sa kućnim brojem 28;
 • „Letićeva 1“ – smer ka terminusu „Petlovo brdo“: u Ulici usek Kijevo, neposredno ispred kolskog ulaza u objekat preduzeća „Alemisol“, oko 30 metara ispred zone raskrsnice sa Letićevom.

13. oktobra…

Usled izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici 13. oktobra (Rakovica), na delu od zone raskrsnice sa Ulicom palih boraca do Kružnog puta Rakovica, do 22. jula 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Predmetne deonice će tokom ovih radova biti zatvorene, tako da će biti izmenjen rad linija javnog prevoza, i to tako što će vozila sa linija 504 i 47N u oba smera saobraćati sledećom trasom: Ulica oslobođenja – Kružni put Rakovica – tunel Stara Straževica – Kružni tok Slavka Miljkovića i Kružni put Rakovica – Slavka Miljkovića – Podavalska – Palih boraca – 13. oktobra – Milorada Jankovića Doce i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Bogoljuba Uroševića Crnog…

Tokom izvođenja radova na izgradnji kablovskog voda 110 kV u Bogoljuba Uroševića Crnog od TS Obrenovac do kanala Kupinac, do 16. jula 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje predmetne deonice za saobraćaj, zbog čega će linije JGP-a delimično izmeniti trasu i to:

 • vozila sa linija br. 860I će saobraćati u oba smera ulicama Vojvođanska, Braće Puhalović, Železnička, Beogradska obilaznica, Petlja „Surčin“, Autoput „Miloš Veliki“, Obrenovački put, Železnička, Industrijska zona „Barič“, Železnička, Obrenovački put, Zabranski put, Kralja Aleksandra, Kralja Petra I, Nemanjina, Ravnogorska, naselje „Sava“;
 • vozila sa linije br. 860U2, će u oba smera saobraćati od kružnog toka ulica Kralja Aleksandra I, Nemanjina i Kralja Petra I ulicama Kralja Aleksandra I, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabački put, Ivana Egeduševića, Bogoljuba Uroševića Crnog i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Bogoljuba Uroševića Crnog, Ivana Egeduševića, Šabački put, Braće Lazića, Vojvode Mišića, Ljube Nenadovića, do Bore Kečića;
 • vozila sa linija br. 911 i 911A, će saobraćati od Bore Kečića ulicama Miloša Obrenovića, Zabranski put, Kralja Aleksandra I, Ljube Nenadovića, Vojvode Mišića, Braće Lazića, Šabački put, Ivana Egeduševića, Bogoljuba Uroševića Crnog i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Bogoljuba Uroševića Crnog, Ivana Egeduševića, Šabački put, Braće Lazića, Vojvode Mišića, Ljube Nenadovića, do Bore Kečića;
 • vozila sa linije br. 912A će saobraćati trasom linije br. 912;
 • vozila sa linije br. 912A1 će saobraćati do na skraćenoj trasi do naselja Sava ulicama Ljube Nenadovića, Miloša Obrenovića, Kralja Petra I, Nemanjina, Cara Dušana, Kralja Milutina, Ravnogorska, naselje Sava do Gaja.

Na izmenjenim delovima trasa, vozila će koristiti postojeća stajališta.

Naselje Ušće…

Do 31. decembra 2024. biće aktuelne izmene trasa linija javnog prevoza br. 860U i 924 u naselju Ušće u Obrenovcu zbog ograničenja kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

Tokom perioda trajanja ovog ograničenja, linije javnog prevoza br. 860U i 924 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice u naselju Ušće. Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti privremena stajališta u zonama istoimenih za suprotan smer.

Radovi u toku

****************************************************************************

Završeni radovi i izmene

U ovom delu će biti objavljeni radovi koji su završeni tokom meseca.

Gospodara Vučića…

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici gospodara Vučića, do 3. jula 2024. doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

FAZA 1 – radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza na delu između zona raskrsnica sa ulicama Kruševačkom i Grčića Milenka (slobodne su raskrsnice). Tokom izvođenja radova linija 22 se ukida, a uspostavlja se privremena autobuska linija 22A1 (Kruševačka-Zvezdara). Trasa ove linije biće: Kruševačka – Gospodara Vučića – Maksima Gorkog – Južni bulevar – Grčića Milenka – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića – Zvezdara, dok će u suprotnom smeru vozila ići trasom: Zvezdara – Gospodara Vučića – Grčića Milenka – Južni bulevar – Đerdapska – Gospodara Vučića – Kruševačka – Garibaldijeva – Matavuljeva – Kruševačka.

Vozila na linijama 46 i 55, u smeru ka Mirijevu, saobraćaće Južnim bulevarom, Grčića Milenka, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića i dalje redovnim trasama, dok će u smeru ka Autokomandi saobraćati redovnom trasom.

Uspostavlja se privremeno stajalište „Gospodara Vučića 1“ u Gospodara Vučića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Gospićkom za linije 22A1, 46 i 55.

FAZA 2 – radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza na delu između zona raskrsnica sa ulicama Grčića Milenka i Bačvanskom.

FAZA 3 – radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza na delu između zona raskrsnica sa Đerdapskom i Bačvanskom ulicom.

Tokom izvođenja radova u obe faze, važiće sledeći režim rada linija javnog prevoza:
– privremeno se ukida trolejbuska linija 22;
– privremeno se uspostavlja autobuska linija 22A1 (Kruševačka-Zvezdara) koja će u oba smera saobraćati sledećom trasom: okretnica „Kruševačka“ – Kruševačka – Ustanička – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića do okretnice „Zvezdara“.

Vozila sa linija 46 i 55 će saobraćati sledećim trasama:
– u smeru ka Mirijevu: Južni bulevar – Grčića Milenka – Vojislava Ilića – Gospodara Vučića i dalje redovnim trasama;
– u smeru ka Autokomandi: Gospodara Vučića – Vojislava Ilića – Žička – Cara Nikolaja II – Maksima Gorkog – Južni bulevar i dalje redovnim trasama.

I dalje funkcioniše privremeno stajalište „Gospodara Vučića 1“ u Ulici gospodara Vučića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Gospićkom ulicom za linije 22A1, 46 i 55.

Linije 604, 605, 610, 610E i 860I…

Tokom asfaltiranja Ulice jakovački kormadin u Surčinu, na delu od zone raskrsnice ulica Braće Nikolić i Majke Angeline (neposredno ispred autobuske okretnice „Surčin“) do zone raskrsnice ulica Jedanaestog oktobra i Vožda Karađorđa, u nedelju, 7. jula 2024, doći će do izmena rada linija javnog prevoza.

 • Vozila na liniji 604 će u oba smera saobraćati sledećom trasom: Vojvođanska – Trg Zorana Đinđića – petlja „Surčin“ – auto-put „Miloš Veliki“ – petlja „Jakovo“ – Vožda Karađorđa (gledano u smeru ka naselju Bečmen) – Jedanaestog oktobra i dalje redovnom trasom.
 • Vozila na linijama 605, 610, 610E i 860I će u oba smera saobraćati na trasi: Vojvođanska – Trg Zorana Đinđića – petlja „Surčin“ – auto-put „Miloš Veliki“ – petlja „Jakovo“ – Vožda Karađorđa (gledano u smeru ka naselju Jakovo) i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Petlja „Dobanovci“…

Zbog izvođenja radova na rehabilitaciji državnog puta IA3 u zoni petlje Dobanovci od 1. do 7. jula 2024, doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom radova predviđeno je zatvaranje desne kolovozne trake auto-puta Beograd – Šimanovci (državni put IA3) u zoni petlje Dobanovci, gledano u smeru ka Šimanovcima, takođe biće zatvorena silazna/ulazna rampa sa Ugrinovačke ulice na auto-put Beograd – Šimanovci, pa će linije javnog prevoza saobraćati na sledeći način…

Linija 711:

 • smer ka Ugrinovcima – Auto-put Beograd – Šimanovci, isključenje kod petlje Beograd za petlju Surčin, auto-put E-75 (državni put IA1), silazna rampa (isključenje) sa auto-puta E-75 (državni put IA1 – smer ka Surčinu) na ulicu Železnička, Železnička, Maršala Tita, Ugrinovačka i dalje redovnom trasom;
 • smer ka Novom Beogradu će saobraćati redovnom trasom.

Linija 611:

 • smer ka Dobanovcima – Auto-put Beograd – Šimanovci, isključenje kod petlje Beograd za petlju Surčin, auto-put E-75 (državni put IA1), silazna rampa (isključenje) sa auto-put E-75 (državni put IA1 – smer ka Surčinu) na ulicu Železnicka, Železnička, Maršala Tita – Zemunska i dalje redovnom trasom;
 • smer ka Zemunu će saobraćati redovnom trasom.

Linije 55 i 511N…

Tokom radova na sanaciji kanalizacione mreže u Milorada Jovanovića, od 6. jula (od 8.00) do 8. jula 2024. (do 00.00), doći će do promene u radu linija javnog prevoza.

Radovi podrazumevaju potpuno zatvaranje kolovoza dela ove ulice, od Maršala Tolbuhina (Endija Vorhola) do Zmajevačke.

Vozila sa linija 55 i 511N u oba smera saobraćaće trasom: Radnička – Maršala Tolbuhina (Endija Vorhola) – Vodovodska – Lole Ribara i dalje redovnom trasom.

Gospodara Vučića…

Zbog radova u Gospodara Vučića doći će do izmena u radu linija javnog prevoza od 5. do 8. jula 2024.

Tokom radova će doći do potpunog zatvaranja Gospodara Vučića, na delu od Bačvanske do Vojislava Ilića.

Privremeno se ukida trolejbuska linija 22 i uspostavlja autobuska linija 22A1, koja će u oba smera saobraćati od okretnice „Kruševačka“, preko istoimene ulice, ulicama Ustaničkom, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića do okretnice „Zvezdara“.

Vozila sa linija 46 i 55 će u smeru ka Mirijevu saobraćati Južnim bulevarom, ulicama Grčića Milenka, Vojislava Ilića, Gospodara Vučića i dalje redovnim trasama. U smeru ka Autokomandi saobraćaće ulicama Gospodara Vučića, Vojislava Ilića, Žičkom, Cara Nikolaja II, Maksima Gorkog, Južnim bulevarom i dalje redovnim trasama.

Takođe, uspostavljeno je privremeno stajalište „Gospodara Vučića 1“ u Gospodara Vučića, na poziciji oko 30 metara posle zone raskrsnice sa Gospićkom za linije 22A1, 46 i 55.

Mileve Marić Ajnštajn…

Tokom izvođenja radova na izgradnji male crpne stanice u ulici Dr Ivana Ribara (Mileve Marić Ajnštajn) za fekalne vode sa priključkom na postojeći kolektor u zaštitnom pojasu do 8. jula 2024. doći će do promena u radu linije javnog prevoza br. 89.

Radovi podrazumevaju zauzeće desne kolovozne trake ulice Mileva Marić Ajnštajn gledano u smeru ka ulici Jurija Gagarina u visini objekta sa kućnim brojem 96.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, vozila sa linije br. 89 će u smeru ka Vidikovcu skretati u kolovoznu traku za suprotan smer (koja će biti udvosmerena) u visini kućnog broja 82, dok će u suprotnom smeru saobraćati na redovnoj trasi. Privremeno se izmeštaju stajališta „Naselje Mileva Marić Ajnštajn“ i to:

 • smer ka Vidikovcu – na poziciju ispred objekta sa kućnim brojem 80, odnosno oko 15 metara ispred zone skretanja u kolovoznu traku za suprotan smer (koja će biti udvosmerena);
 • smer ka Bloku 72 – na poziciju preko puta objekta sa kućnim brojem 80, odnosno oko 35 metara posle pešačkog prelaza koji se nalazi u zoni skretanja vozila iz suprotnog smera.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.