Naslovna » BG špijun » Etno sela » Etno selo Divljakovac (Bajka)
Divljakovac
Divljakovac

Etno selo Divljakovac (Bajka)

U srcu Šumadije, na padinama Bukulje, živi selo koje će namernika na trenutak provesti kroz magični lavirint prošlosti i ispričati mu čarobnu priču Srbije devetnaestog veka.

Selo u kome bajka svakodnevno živi, u kome opija britki, planinski vazduh, miris polja i miris davnih vremena; opuštanje u ambijentu iz bajke i blagodeti i čari Šumadije… Sve ovo doživeće svako koga put dovede u etno selo Bajka.

Selo se nalazi na 400 metara nadmorske visine, na Bukulji, nadomak Aranđelovca. Sastoji se iz šest vajata koji datiraju još od kraja devetnaestog odnosno početka dvadesetog veka. Vajati čuvaju u sebi zalutali deo srpske istorije. U sobi su stari drveni kreveti, ćilimi šarenice, kroz prozor pogled kao sa razglednice… Toplina koju svaki vajat krije u sebi ne može se opisati, mora se doživeti…

Pred ulazom je fenjer, mala terasa sa drvenim stolom i stolicama, cvetna bašta… Pored vrata okačeni klipovi kukuruza mame ptice bojom zlata. Staze crepulje povezuju vajate, rasute po blagoj padini, kao po travnatoj livadi. U dvorištu drvene saonice, stari plugovi koji su preorali mnoge njive.

Vajati etno sela imaju ambijent koji svakom gostu pruža utočište i daje priliku za istinski odmor od savremenog tempa života. Gosti ovde mogu da uživaju u miru prirode ili da se u potpunosti predaju čarima rekreacije: duge šetnje kroz bajkovite predele nezaboravan su doživljaj.

Restoranska sala raspolaže sa oko 70 mesta, a bašta sa još 50 mesta. Sala restorana je idealno rešenje za sve koji žele da na nesvakidašnji način proslave razne godišnjice, rođenja i krštenja, mature, rođendane ili proslave firme. Ono što ostaje svakom gostu u sećanju je i srdačnost domaćina i ukus tradicionalne srpske kuhinje. (danubeogradu.rs)

loading...