Naslovna » BG špijun » Letnja sezona 2012 na Kopaoniku

Letnja sezona 2012 na Kopaoniku

Posle uspešnog otvaranja letnje sezone na Torniku na Zlatiboru, Javno preduzeće „Skijališta Srbije“ 5. jula zvanično počinje sa letnjim režimom rada i na Kopaoniku.

Ovog leta za posetioce planine Sunca pripremljena je bogata ponuda i raznovrsne aktivnosti za sve uzraste, zanimljive svakom ko voli da svoj odmor provede na najvišim vrhovima Srbije.

Pored panormaske vožnje žičarom „Pančićev vrh“, koja svakog leta turiste vozi na vrh Kopaonika, ove sezone organizovane su i rute za planinski biciklizam. Za mountain bike određene su specijalne rute – Suvo rudište i Pančićev vrh.

Za one koji se tek na planini odluče da uživaju na „letnjim“ stazama i provozaju bicikl po predviđenim rutama, organizovano je iznajmljivanje bicikala u samom centru Kopaonika. Prevoz bicikala uz pomoć adaptera omogućen je na žičari Pančićev vrh.

Osim planinskog biciklizma, u organizaciji „Kluba aktivnih uživalaca prirode Beograd“ na Kopaoniku će biti organizovane pešačke ture, koje će voditi od Jarma ka gejziru i crkvi Metođe, kao i od Pančićevog vrha ka arheološkom lokalitetu Nebeske stolice, spuštajući se zatim i do vodopada Jelovarnik. Za one koji bi u jednom danu da upoznaju čitav Kopaonik koristeći svoje terensko vozilo, „Jeep Club Srbija“ osmislio je pedesetak kilometara dugi krug koji povezuje sve atraktivne lokalitete i izletišta na ovoj planini. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.