Naslovna » Blog » Dan u Beogradu » 365 dana u Beogradu!

365 dana u Beogradu!

Dragi prijatelji,
u subotu, 1. septembra 2012, biće tačno godinu dana od kada je zvanično počeo sa radom sajt “Dan u Beogradu”.

Postavili smo mnogo zadataka, većinu smo ispunili, neki radovi su u toku, a neke ciljeve zbog loše finansijske situacije nismo u mogućnosti da ostvarimo. Tokom prve godine imali smo više od milion pregledanih stranica (Google Analytics), osvojili smo nagradu na Webfest 2011 za najbolji online magazin u regionu po oceni stručnog žirija, stekli nekoliko stalnih klijenata, a ostvarili smo i odličnu saradnju sa organizatorima, agencijama i institucijama kulture u Beogradu, Srbiji pa i u regionu.

Zauvek smo završili saradnju sa EUnethostingom, koji nam je bez ikakve najave, na sramotan način suspendovao sajt. Ni do danas nismo uspeli da saznamo koji je razlog te suspenzije, a jedino što smo dobili na kraju je ponuda za zakup deset i više puta skupljeg hostinga… Zaista, takav, katastrofalan odnos prema nama kao klijentima nikada nismo doživeli. Ipak, dobra stvar koja je proizašla iz te neprijatne situacije je da smo samo nekoliko dana posle prelaska na drugi hosting povećali Google Page Rank na 5/10!

Kao što smo već ranije isticali, prioritet su najave događaja i najvažnije beogradske vesti. Toga se i dalje držimo, mada radimo i „špijunaži„. Na sajtu možete da pročitate najave značajnijih događaja iz Srbije i regiona, predstavljamo srpska etno sela, svetske prestonice, a novitet je i saradnja sa Deutsche welle – pogledajte „Video vesti„.

„Dan u Beogradu“ možete čitati i preko mobilnih telefona, preko Androida, a pored QR barcode, napravili smo i ekstenziju za „Google Chrome“. Imamo više od 2.100 fanova na našoj glavnoj Facebook stranici, pokrenuli smo i stranicu „Agent 011“ za sve što se događa van Beograda, a i aktivni smo na twitter.com i na Google +. Podsećamo i da možete besplatno da koristite naš RSS.

I dalje, veliku pažnju posvećujemo „Kalendaru„, „BG adresaru“ i rubrici „Volim Beograd„, a do kraja ove godine očekuju nas velika iskušenja. Pišite nam ukoliko imate predloge, najave događaja, kritike, savete, čestitke. Posle najtoplijeg leta ikada, očekuje nas burna jesen i uvek uzbudljiva beogradska zima…

Prijatan “Dan u Beogradu“!