Naslovna » Izlasci » Festivali » 63. Berlinare na 41. FEST-u
Veliki majstor
Veliki majstor

63. Berlinare na 41. FEST-u

Ovogodišnji 63. Berlinale koji počinje 7. februara otvara film reditelja Von Kar-vaja „Veliki majstor“ (Grandmasters). Čuveni kineski reditelj se sa ovim ostvarenjem neće takmičiti na festivalu u Berlinu, ali će predsedavati žirijem koji će ove godine odlučivati o dobitniku Zlatnog medveda.

Ovaj film, posle Berlinala beogradska publika će imati prilike da gleda i na ovogodišnjem FEST-u. Film se bavi životom velikog majstora kung fua, legendarnog Ip Mana – učitelja još legendarnijeg Brusa Lija. U borbi koja dolazi, svi velemajstori u Fošanu imaju samo jedan cilj – da savladaju neprijatelja, Jia Ksana Tjana. Veliki majstor je na programu FEST-a u Dvorani KCB, 26. februara i u Sava centru, 28. februara i 1. marta.

Pročitajte i…
Priprema… pozor… FEST!
„Hičkok“ na FEST-u
Majkl Medsen otvara Fest 2013

Poslednjeg dana Festivala videćemo još jedan film koji će posle Berlinala biti prikazan na 41. FEST-u – „Obećanu zemlju“ (Promised Land) Gusa van Sandta sa Metom Dejmonom u glavnoj ulozi.

Stiv (Dejmon) je uspešan trgovački putnik, koji sa svojom partnerkom Sju stiže u seosku sredinu pogođenu ekonomskom recesijom. Njih dvoje moraju da ubede meštane da prihvate ono što im kompanija nudi – da joj prepišu prava na zemljište. Ono što u početku izgleda kao „lak posao“, iskomplikovaće se kada im se usprotive jedan učitelj i ambiciozni komšija… Film je na programu 3. marta u Sava centru, poslednjeg dana FEST-a.

Danska autorka Suzan Bijer, članica žirija ovogodišnjeg Berlinala, predstaviće se na FEST-u filmom „Ljubav je sve“ (Love Is All You Need) koji je na programu u Sava centru u 23. februara i u Dvorani KCB, 24. februara. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.