Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Kristof Mori – Matje Idalf pred prvim izazovom
Kreativni centar: Kristof Mori - Matje Idalf pred prvim izazovom

Kreativni centar: Kristof Mori – Matje Idalf pred prvim izazovom

Izdavačka kuća „Kreativni centar“ objavila je knjigu „Matje Idalf pred prvim izazovom“ koju je napisao Kristof Mori. Ilustraciju na koricama uradila je Jelena Ristić, a knjigu je prevela Snežana Radošević.

Edicija „Vremeplov“ bogatija je za knjigu iz projekta „Kreativnog centra“ koji je podržan i finansiran uz pomoć evropske komisije – programa kulture EACEA 2007-2013.

Uzbudljiva bajka za savremenu decu je priča o desetogodišnjem Matjeu Idalfu koji je slavan po tome što svake godine upropasti kraljev rođendan neverovatnim glupostima. To je činio čak i po cenu toga da ne ostvari svoj najveći san – da se upiše u čuvenu Školu Elite.

Ali te godine proslava kraljevog rođendana umalo se nije pretvorila u pravu dramu. Strašna braća Estaf pogazila su Crvenu zakletvu i ugrozila kraljev život. Za Matjea Idalfa to je bilo previše – niko sem njega ne sme da upropasti kraljev rođendan! (danubeogradu.rs)

Pogledajte prikaze drugih izdanja „Kreativnog centra:
Beograd za decu – Jovo Anđić
Klik – Grupa autora
Astronomija – Nikola Božić
Porodica – Jasminka Petrović

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.