Naslovna » BG servis » Ulični zabavljači na javnom času

Ulični zabavljači na javnom času

Na Savskom pristaništu kod Beton hale javni čas održali su ulični zabavljači – muzičari, artisti i slikari, koji su konkurisali za lokacije na gradskim ulicama i trgovima.

Ono što su umetnici imali da prezentuju ocenjivao je desetočlani žiri, posle čega će uslediti poziv komisije. Javni čas održan je pre početka velike manifestacije Četvrti beogradski latino maraton u organizaciji Turističke organizacije Beograda.

– Nastavljamo tradiciju koju je grad Beograd pokrenuo, da se uz najveće događaje periodično ocenjuju ulični zabavljači i umetnici. Danas je tu 27 slikara, 26 muzičkih umetnika, sedam uličnih zabavljača i nekoliko drugih umetnika. Grad je podeljen na 25 zona, na kojima su moguće od tri do 17 postavki, na kojima je opet, moguće da se nađu i po tri ili četiri umetnika zajedno. Prilikom izbora trudimo se da napravimo tematske celine na određenim površinama, zastupljeni su svi delovi grada, uključujući i priobalje. Ocene se sumiraju u ponedeljak, kada ćemo dati izveštaj sa žiriranja, nakog čega ćemo obavestiti sve izvođače, a ceo posao trebao da bude završen za desetak dana – kaže Darko Glavaš, načelnik Odeljenja za praćenje, koordinaciju i upravljanje projektima „Čvorište“. (Beoinfo)