Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Dubioza kolektiv u Kombank areni 5. aprila

Dubioza kolektiv u Kombank areni 5. aprila

Balkan-ska-pank-dab bend Dubioza kolektiv, potvrdiće status trenutno jednog od najznačajnijih muzičkih imena regiona, svojim do sada najveći samostalnim koncertom u karijeri kog će održati 5. aprila u Kombank areni.

„Kada se najavi tako veliki koncert, bude nam drago, ali osećamo i veliku odgovornost. Treba toliki narod smestiti u Arenu!“, saopštavaju tim povodom članovi Dubioza kolektiva.

Angažovani bosansko-hercegovački sastav poslednjih godina osvojio je publiku u regionu sa nekoliko zapaženih albuma i brojnim hitovima kao što su „Kažu“, „Blam“, „Firma ilegal“, „Balkan Funk“, „Marijuana“, „Kokuz“… žestoko kritikujući u svojim tekstovima postratno korumpirano društvo u kom vladaju nacionalizam, negativna selekcija i nepravda, istovremeno boreći se za slobodu, ravnopravnost i pravedan društveni poredak.

„Često menjamo koncertni set, tako da ne znamo šta ćemo tačno da sviramo u Beogradu. Sigurno je da ćemo se truditi da uglavimo što više pesama sa poslednjeg albuma ‘Apsurdistan’ (2013). Što se tiče gostiju na koncertu, ni to se nikada ne zna do samog koncerta. Obično pozovemo sve naše prijatelje sa kojima smo snimali, pa bujrum, ko se pojavi“, navode iz Dubioze.

U Kombank areni Dubioza kolektiv trebalo bi samo da potvrdi na području bivše Jugoslavije (i šire) već odavno zasluženi status koncertne atrakcije prvog reda! Naime, samo tokom 2013. godine Dubioza je imala 80-tak nastupa u 23 zemlje regiona, Evrope i Južne Amerike, uključujući ove jeseni tri velika, spektakularna samostalna koncerta pred rasprodatim dvoranama u Zagrebu (Dom sportova 12.000 posetilaca), Rijeci (Dvorana mladosti 6.000 posetilaca) i Sarajevu (Skenderija 11.000 posetilaca).

„Ako karte u Beogradu ne budu prodate uvek možemo slagati da se zbog loših vremenskih uslova koncert prebacuje na neki splav odgovarajućeg kapaciteta“, poručuje Dubioza.

Predgrupa je Atheist Rap.

Cene karata

• Pojedinačna karta za parter “Recesija” – 1.000 dinara.
• Grupna karta za parter “Kolektivna dubioza” – ako kupite odjednom pet ulaznica (po 1.000 dinara za svaku, ukupno 5.000 dinara) šesta je besplatna! “Kolektivna dubioza” može se kupiti radnim danima od 12.00 do 15.00 isključivo u sedištu Long Play-a, Majke Jevrosime 42/19.
• Karta za tribine (Nivo 200) “Tranzicija” – 1.250 dinara.
• Fan pit karta “Walter” – 1.500 dinara.
• Karta za VIP ložu “Making Money” – 4.000 dinara!

Organizator koncerta je Long Play. (danubeogradu.rs)