Naslovna » Izlasci » Festivali » Delta City: FoodArt festival od 14. do 16. maja
FoodArt festival

Delta City: FoodArt festival od 14. do 16. maja

Drugi FoodArt festival biće održan u atrijumu šoping-mola Delta City, od 14. do 16. maja.
Degustacije najkvalitetnijih sireva, vina, pršuta i drugih delikatesa, kao i radionice karvinga, šugar art-a i molekularne gastronomije – predstavljaju samo deo programa ove manifestacije.

Karving i šugar art

Kako od jabuke, dinje, lubenice i šećera nastaju prava umetnička dela, tokom sva tri dana festivala, posetiocima FoodArt festivala predstaviće najpoznatiji karving i šugar art majstori Asocijacije karving majstora Srbije.

Predavanja za ljubitelje vina

Kako odabrati pravo vino za određeno jelo? Koje vino ide uz koji sir? Šta čini dobro vino i koji su njegovi elementi? Na ova, ali i mnoga druga pitanja, ljubitelji vina moći će da dobiju odgovore na predavanjima koja će organizovati Udruženje somelijera Srbije.

Molekularna gastronomija

Ekskluzivno, jedinstveno, ekstravagantno; umetnost, ali i nauka – to je molekularna gastronomija, veliki hit u svetu, a posebno će je predstaviti hemičari, fizičari i inženjeri iz Asocijacije molekularne gastronomije Srbije.

Ova nesvakidašnja kulinarska disciplina proučava hemijske i fizičke procese koji se događaju prilikom kuvanja, a čiji je rezultat „umetnost na tanjiru“ i teži da znatno promeni ljudsku ishranu – pre svega u pogledu rešavanja problema gojaznosti, tako što će primenom novih znanja u pripremanju hrane obroke učiniti još zdravijim i ukusnijim.

Posetioci Delta City-ja imaće priliku da besplatno uživaju u degustacijama hrane i pića, kao i da učestvuju u brojnim radionicama, tokom sva tri dana festivala, od 10.00 do 22.00. (danubeogradu.rs)