Naslovna » Turizam » Hoteli u Beogradu » Hotel Excelsior
Hotel Excelsior

Hotel Excelsior

Hotel Excelsior, zbog blizine Starog i Novog dvora i zdanja Parlamenta, bio je domaćin najznačajnijih gostiju Beograda između dva rata.

U njemu su rado boravili i poznati srpski književnici Ivo Andrić i Miloš Crnjanski, o čemu se na poseban način neguju uspomene.

Pogled na kupolu Doma Narodne skupštine i Pionirski park i danas pleni, a renovirani hotel sa tri zvezdice, na jednoj od najboljih gradskih lokacija, simbol je spoja tradicije, elegancije i udobnosti.

U neposrednoj blizini je park Tašmajdan, do Knez Mihailove ulice, Skadarlije, Trga Republike, Beogradske tvrđave dolazi se posle nekoliko minuta šetnje, a 15-20 minuta automobilom potrebno je do aerodroma „Nikola Tesla“.

U izuzetnoj ponudi smeštaja u sedmospratnom objektu, pored standardnih komfornih soba su i penthaus sobe i apartmani, sa različitim kombinacijama prostora za porodični ili poslovni boravak uz salon za sastanke.

Sve sobe i apartmani poseduju radni sto, LCD televizor, mini bar, besplatan bežični internet pristup, telefon… Gostima je na raspolaganju sobni servis, usluga prevoza od i do aerodroma, u neposrednoj blizini nalazi se podzemna javna garaža…

Restoran i bar Hotela Excelsior su neobično prijatna mesta toplih boja i interesantnog entrerijera, namenjena uživanju u gastronomskim specijalitetima, vrhunskim vinima i širokoj ponudi napitaka.

Banket sala hotela, kapaciteta do 50 osoba, potpuno tehnički opremljena, idealna je za konferencije, prezentacije, koktel skupove, poslovne svečanosti.

Web: www.hotelexcelsior.co.rs
Adresa: Kneza Miloša 5
Telefon: +381 11 3231 381

Uređuje: Katarina Vidaković