Naslovna » Turizam » Hoteli u Beogradu » Hotel Bristol
Hotel Bristol

Hotel Bristol

Star više od jednog veka, Hotel Bristol očekuje preporod. Jedinstveno iskustvo boravka u ovom objektu preporučuje se ljubiteljima istorije, originalnih komada klasičnog salonskog nameštaja, izvrsnih kulinarskih specijaliteta.

Hotel Bristol se nalazi u kvartu Savamala u centru grada, u neposrednoj blizini glavne autobuske i železničke stanice.

Samo desetak minuta hoda potrebno je do Knez Mihailove ulice, Beogradske tvrđave, Saborne crkve, Terazija… Za manje od deset minuta automobilom stiže se do poznatih poslovnih i trgovačkih zona na Novom Beogradu, a aerodrom „Nikola Tesla“ udaljen je 11 kilometara.

Hotel Bristol je spomenik kulture pod zašitom, zdanje izuzetne arhitekture i fasadne plastike u duhu klasicizma, mesto na kojem su odsedale generacije porodice Rokfeler, članovi britanske kraljevske dinastije, najpoznatiji gosti Beograda između dva rata i u posleratnom periodu.

Danas je to turistički objekat sa dve zvezdice, čija se velika obnova planira u sklopu poslovnog kompleksa Beograd na vodi, kojem po lokaciji pripada.

Gostima su na raspolaganju 52 sobe i 11 apartmana. Sve smeštajne jedinice poseduju radni sto, direktnu telefonsku liniju i televizor sa kablovskim kanalima.

Pored dva restorana nacionalne kuhinje sa ukupnim kapacitetom 250 mesta, u kojima se mogu organizovati poslovni i privatni skupovi, hotel poseduje aperitiv bar, poslastičarnicu, pivnicu i salon za 55 osoba. Obezbeđen je bežični internet pristup i parking za goste. (danubeogradu.rs)

Web: www.vudedinje.mod.gov.rs/hotel-bristol
Adresa: Karađorđeva 50
Telefon: +381 11 2622 128
E-mail: hotel_bristol@vudedinje.com

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.