Naslovna » Izlasci » Mini BG vesti: Nedelja iračke kulture, stoni tenis, Beo Dance…
Ušće
Ušće

Mini BG vesti: Nedelja iračke kulture, stoni tenis, Beo Dance…

»»» 5. Nedelja iračke kulture u Beogradu biće organizovana od 6. do 9. oktobra pod motom: „Protiv terorizma instrumentom kulture“.

Ulaz će biti slobodan u JDP-u (6. oktobar, 20.00: koncert grupe Omara Bašira), Kinoteci (7. oktobar, 20.00: Film „Pod peskom Vavilona“), Domu Vojske Srbije (8. oktobar, 20.00: izložba slikara Huseina al Jemana i Vere Marković) i u Galeriji RTS-a (9. oktobar, 20.00: izložba fotografija iračkih artefakta i projekcija dokumentarca „Blago Nemruda“).

»»» U prostoru Stonoteniske akademije „Kocić“ u SC „Banjica“ (ulaz za Vaterpolo klub Partizan) od 23. do 26. septembra biće održano Prvenstvo grada u stonom tenisu u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji za učenike osnovnih i srednjih škola.

»»» Zbog organizacije Festivala kafe i toplih napitaka CoffeeFest, koji se održava 26. i 27. septembra, doći će do izmene saobraćaja u delu Ulice Ušće gde će biti održana manifestacija. Saobraćaj će biti obustavljen u periodu od srede, 24. septembra u ponoć, do nedelje 28. septembra do ponoći. Za saobraćaj se zatvara smer i deo Ulice Ušće na delu od Bulevara Nikole Tesle do Bulevara Mihajla Pupina, dok drugi deo Ulice Ušće u smeru od Bulevara Mihajla Pupina ka Zemunu ostaje prohodan za saobraćaj.

»»» U subotu, 27. septembra od 17.00, biće održano trinaesto po redu Veče borilačkih veština „Trofej Beograda“. Kiokusinkai savez Beograda i Kiokusinkai savez Srbije po tradiciji organizuju najveću manifestaciju borilačkih veština sa više od 500 učesnika. Manifestacija se sastoji iz revijalnog segmenta, kao i eliminacionog, polufinalnog i finalnog dela. Pored domaćih ekipa očekuje se i učešće gostiju iz inostranstva (iz Kanade, Japana, Maroka, Irana, Mađarske, Rusije, Austrije i Crne Gore).

»»» Javni čas sporta biće organizovan 24. septembra od 10.30 u OŠ „Nikola Tesla“ (Doktora Milivoja Petrovića 6) u Rakovici. Prvotimci Rukometnog kluba Partizan i Plivačkog kluba NUN mališanima će pokazati osnovne tehnike rukometa i plivanja.

»»» Turnir u sportskom plesu – WDSF International Beo Dance Open – Trofej Beograda 2014 biće održan od 26. do 28. septembra u Sportskom centru „Šumice“.

»»» Podsećamo, 59. Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 26. oktobra do 2. novembra. Sajam će obeležiti Kina kao zemlja-gost. Savremena svetska i domaća izdavačka produkcija, predstavljanje pisaca, promocije i drugi prateći programi organizatora i izdavača biće predstavljeni i na 59. Sajmu knjiga. Na površini od 30.512 kvadratnih metara, predstaviće se više od 450 izlagača, više od trideset iz inostranstva.

»»» Novi Zakon o zaštiti potrošača stupio je na snagu juče, a nova zakonska rešenja predviđaju jaču i efikasniju zaštitu potrošača, prvenstveno kod ostvarivanja potrošačkih prava iz ugovora o prodaji. Zakonom su regulisani rokovi za reklamaciju, povraćaj novca potrošaču u slučaju neizvršenja obaveze u roku, kupovina na daljinu, mogućnost da se kupac predomisli i vrati robu, posebna zaštita za socijalno ugrožene, šira ovlašćenja za inspekciju. U Ministarstvu trgovine kažu da je novi zakon „skoro 99% usklađen sa evropskom praksom“.

»»» Nova banknota od deset evra zaštićenija od falsifikovanja i lakša za proveru ulazi u opticaj danas, 23. septembra, saopštila je Evropska centralna banka. To je novčanica iz serije „Evropa“ iz koje je i banknota od pet evra koja je već u opticaju.

»»» Od danas (23. septembra) Air Serbia je uvela letove na liniji Beograd – Tirana. U narednih nekoliko dana promotivna cena povratne karte za ovaj let biće od 99 evra za putovanja do 31. decembra.

»»» Odeljenje za istoriografiju RTS-a u okviru manifestacije Dani evropske baštine organizuje „Trezorov bioskop„. Filmski program se realizuje u Velikoj dvorani Dečijeg kulturnog centra Beograda, uz prisustvo glumaca i autora filmova. Danas, od 19.00 na programu je film „Vidim ti lađu na kraju puta“ iz 1987, a sutra, 24. septembra ostvarenje „Pogledaj me, nevernice“ iz 1974. godine. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.