Naslovna » Izlasci » Festivali » Organic Live Fest 2014: Probudimo svest!
Organic Live Fest
Organic Live Fest

Organic Live Fest 2014: Probudimo svest!

U Topčiderskom parku, 27. i 28. septembra, od 10.00 do 21.00, biće održan Organic Live Fest, prvi festival u ovom delu Evrope čiji je koncept zasnovan na promovisanju održivog razvoja.

Degustacija organskih proizvoda biće organizovana na štandu Organic Live Fest-a koji će biti postavljen na Trgu Republike, 25. i 26. septembra od 12.00 do 20.00.

Festival je posvećen racionalnom korišćenju prirodnih resursa primenom savremenih tehnologija i razvijanju svesti o organskom načinu života.Za dž

Obnovljivi izvori energije, organska proizvodnja, zdrav način života i zaštita životne sredine osnovne su teme festivala, ujedno i najaktuelnije teme savremenog društva.

Festivalski prostor podeljen je u nekoliko segmenata Solarna bina, Organska ulica, Eko Kuća, Trg hibridnih vozila, Kulturno ćoše, Naučni kutak, Zdrav način života i Dečiji svet.

Program festivala obuhvata časove joge i metaboličkog fitnesa, nastup dečijeg hora Kolibri, zatim slede predavanja iz oblasti organske proizvodnje i energetske efikasnosti, predstave za decu, unplugged koncerti klasične muzike.

Biće organizovana tribina na temu ekološke odgovornosti, pozorišne predstave od kulturnog i istorijskog značaja i završni deo predstavlja veče poezije i unplugged koncerti renomiranih autorskih bendova čija je muzika prilagođena imidžu festivala.

Organic Live Fest prepoznala je Evropska komisija kao događaj od velikog značaja u promociji energetske efikasnosti na evropskom nivou. Od 2012. godine, festival je jedan od učesnika Evropske nedelje održive energije EUSEW, a od 2014. i predstavnik Srbije u Evropskoj nedelji mobilnosti.

Ulaz na festival je besplatan.

Prvobitni termin bio je 20. i 21. septembar, ali je festival odložen zbog lošeg vremena. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.