Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam hrane i pića ispred Ušće SC
Sajam hrane i pića

Sajam hrane i pića ispred Ušće SC

U subotu i nedelju, 20. i 21. septembra od 10.00 do 22.00, ispred Ušće SC biće održan sajam hrane i pića „Vikend dobrog ukusa i osmeha“.

Ljubitelji gastronomije imaće priliku da uživaju u različitim prehrambenim proizvodima i degustacijama, ali i da vide majstore karvinga (umetnost rezbarenja voća, povrća i leda) na delu, u okviru sajma.Za dž

Svečano otvaranje zakazano je za subotu u 14.00, kada će se učesnicima obratiti Goran Đaković, predsednik Udruženja novinara za poljoprivredu Agropress i ambasadorka Indije Narinder Chauhan.

Na sajmu učestvuju domaći proizvođači, a posebna pažnja posvećena je proizvodima sa malih poljoprivrednih gazdinstava, kao i proizvodima koji su već našli put do inostranih kupaca.

Manifestacija je deo Ušće Sezone osmeha, a organizuju je ovaj šoping centar, Udruženje novinara za poljoprivredu Agropress i Agrobiznis magazin.

Ulaz je slobodan.

Godina porodičnih gazdinstava

Skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 2014. godinu kao Međunarodnu godinu porodičnih gazdinstava.

Međunarodna godina porodičnih gazdinstava ima za cilj da podigne profit poljoprivrednih gazdinstava i manjih poljoprivrednika fokusirajući pažnju sveta na njene značajne uloge u suzbijanju gladi i siromaštva, pospešivanju bezbednosti hrane i ishrane, poboljšanju životnog standarda, upravljanju prirodnim resursima, zaštiti okruženja, kao i postizanju održivog razvoja, posebno u seoskim područjima. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.