Naslovna » Izlasci » Festivali » Belgrade Wine & Dine Festival, 29. i 30. novembra
Belgrade Wine & Dine
Belgrade Wine & Dine

Belgrade Wine & Dine Festival, 29. i 30. novembra

Drugi Belgrade Wine & Dine, regionalni festival vina i gastronomije, biće održan 29. i 30. novembra u Mikser House-u (Karađorđeva 46).

Manifestacija koja se realizuje u saradnji Mikser House-a i Wine Jam-a, nastala je sa idejom da vinsku i „gourmet“ kulturu približi i učini dostupnom urbanoj publici, umreži vinare i gastronome i prikaže posebnosti regionalne gastronomske i vinske ponude.

Belgrade Wine & Dine festival omogućava svim zaljubljenicima u vino i hranu, da na neposredan način dožive vinsku kulturu, bliže se upoznaju sa ovim napitkom, otkriju nove vinske sorte, a u isto vreme uživaju u kulinarskim specijalitetima i istraže aktuelne trendove u gastronomiji.

Samo ime festivala teži da ukaže na jedinstveni beogradski duh koji Belgrade Wine & Dine čuva i neguje, a ono po čemu se razlikuje od drugih manifestacija sličnog karaktera jeste poseban koncept koji pravi iskorak iz ustaljenih okvira, a ogleda se u nekonvencijalnoj atmosferi, zabavi, druženju uz pažljivo odabrane vinske i gastro sadržaje.

I ovoga puta, Belgrade Wine & Dine festival će okupiti oko 50 izlagača iz zemlje i regiona, vinarija, renomiranih restorana i kulinara koji će se predstaviti kroz predavanja, prezentacije, interesantne radionice i degustacije koje će Savamalu pretvoriti u pravi hedonistički raj i svojevsno carstvo mirisa i ukusa.

Svi posetioci će imati priliku da probaju vina najboljih regionalnh proizvođača, ali i da saznaju nešto više o tehnologiji spravljanja i čuvanja, o sortama vina, dok će na nizu nesvakidašnjih gastronomskih radionica somelijeri, enolozi, gastronomi, kulinari i čokolaterijeri govoriti o uklapanju hrane i vina, demonstrirati pripremanje specijaliteta i još mnogo toga.

Jednodnevna karta za festival Belgrade Wine & Dine je 500 dinara, a biće dostupna u pretrpodaji na svim prodajnim mestima Gigs Tix-a, kao i na ulazu u Mikser House tokom trajanja manifestacije.

Karte za gastro i vinske radionice, u koje ulazi i cena jednodnevne karte za festival, prodavaće se po specijalnim cenama koje će naknadno biti objavljene. (danubeogradu.rs)