Naslovna » Turizam » Hoteli u Beogradu » Radisson Blu Old Mill Hotel
Radisson Blue Old Mill Hotel
Radisson Blue Old Mill Hotel

Radisson Blu Old Mill Hotel

Novi hotel u Beogradu je Radisson Blu Old Mill Hotel u Bulevaru vojvode Mišića. Otvoren je danas, 10. decembra 2014. godine.

Poštujući svetske arhitektonske trendove, Radisson Blu Old Mill Hotel u Beogradu uspešna je i originalna kombinacija rekonstruisanog spomenika kulture – zdanja Parnog mlina iz 1902. godine i višespratnih kula u staklu koje ga okružuju. Luksuzni hotel sa četiri zvezdice član je grupe Carlson Rezidor, koja hotelske objekte ima u više od sto država sveta.

Radisson Blu Old Mill smešten je u neposrednoj blizini Beogradskog sajma. Do gotovo svih značajnih kulturnih i poslovnih kvartova i turističkih atrakcija gradskog centra i Novog Beograda stiže se za manje od 10 minuta vožnje, a aerodrom „Nikola Tesla“ udaljen je 16 kilometara.

U 222 moderno dizajnirane sobe i 14 apartmana, elegantno opremljenih, sa prozorima od plafona do poda, gostima su na raspolaganju besplatan bežični internet pristup, individualno podesiva klimatizacija, mini bar, sef, telefon i brojne dodatne usluge, uz brzi kontakt sa osobljem po principu „one touch service button“. Hotel poseduje sopstvenu garažu i parking prostor na otvorenom. Fitness centar nudi opuštanje uz najsavremeniju gimnastičku opremu, saunu i parno kupatilo.

Koncept restorana OMB Restaurant & Bar pleni kreativnim rešenjima enterijera i širokom ponudom balkanskih gastronomskih specijaliteta. U ambijentu sofisticirane povezanosti sa nasleđem starog mlina, uz terasu za boravak u letnjem periodu, gostima se nude i originalni kokteli, napici, posebni meniji.

Hotel Radisson Blu Old Mill poseduje tehnički inovativno opremljenu konferencijsku dvoranu, kapaciteta do 170 osoba, sa terasom, šest banket sala i posebnim paketima Brain Food i Brain Box za poslovne korisnike. Ekskluzivni prostor pogodan je i za sve privatne svečanosti.

Web: www.radissonblu.com /hotel-belgrade
Adresa: Bulevar vojvode Mišića 15
Telefon: +381 11 6357 357
E-mail: info.belgrade@radissonblu.com

Na otvaranju Radison Blu Old Mill hotela

Na otvaranju, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, izjavio je:
– Hotel će doprineti poboljšanju turističke ponude u glavnom gradu koji postaje sve atraktivniji za turiste. Beograd je jedan od retkih gradova koji je ove godine imao rast broja turista u poređenju sa prošlom godinom, od 14%. Hotelski kapaciteti prate taj rast. Radisson Blu Old Mill je 76. hotel u Beogradu. Investitori su napravili prelepo zdanje, a promenili su i izgled ovog dela grada, kod Beogradskog sajma, koji će biti komplementaran Beogradu na vodi.

Ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner izjavio je da je hotel Radisson Blu Old Mill najnovija austrijska investicija koja doprinosi razvoju individualnog i kongresnog turizma u Beogradu, oblast koja ima najveći potencijal u Srbiji.

Direktor hotela Tomas Svika (Swieca) objasnio je da je ovaj hotel deo Carlson Rezidor grupacije, koja ima 1.352 hotela u 108 država sveta.

Zeleni ključ

Hotel Radisson Blu Old Mill u Beogradu je prvi hotel u Srbiji koji je dobio međunarodni znak „Zeleni ključ“. „Zeleni ključ“ (GreenKey), baziran je na međunarodnoj sertifikaciji turističkih objekata (hoteli, restorani, kampovi, objekti ustanova kulture, smeštaji malog kapaciteta…), u cilju promocije održivog razvoja u turizmu i aktivnog učešća u očuvanju životne sredine.