Naslovna » Avio karte » Destinacije » Abu Dabi: Ceo grad atrakcija
Abu Dabi

Abu Dabi: Ceo grad atrakcija

Abu Dabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, čudesna je mešavina luksuza i tradicije, multimilionskih investicija i arapskog gostoprimstva, šoping molova i najfinijih starih zanata, mora, zelenila, peska…

Abu Dabi je metropola nebodera i inovativne arhitekture, jedinstvenog kulturnog nasleđa, izvanredno održavanih parkova, ekskluzivnih hotela, butika i prodavnica najpoznatijih svetskih brendova…

Smešten na ostrvu u Persijskom zalivu, koje je sa kopnom i susednim ostrvima povezano mostovima, Abu Dabi, grad suve pustinjske klime, nudi brojne sadržaje i sve uslove klasične letnje destinacije za odmor i zabavu – tokom većeg dela godine.

Hoteli i atrakcije

Gostima Abu Dabija na raspolaganju je više od sto hotela. Luksuzni Shangri-La Hotel i hotel sa četiri zvezdice Eastern Mangroves Suites by Jannah nalaze se na nekoliko minuta vožnje od Šeik Zajedove džamije i Nacionalnog izožbenog centra.

Hotel srednje klase sa bazenom Lou Lou Asfar na pogodnoj je lokaciji za obilazak šoping molova, restorana i šetnju do Korniše.

Raskošna Šeik Zajedova velika džamija sa osamdeset kupola, više od hiljadu stubova i najvećim ručno tkanim tepihom na svetu najpoznatija je znamenitost Abu Dabija.

Abu Dabi

Obavezno bi trebalo videti i staru tvrđavu Kasr al Hosn u samom centru grada, čuvenu stazu Formule 1 Jas Marina na ostrvu Jas, posetiti Ferari svet i akva park. Pored beskrajnog uživanja u šopingu, po čemu je Abu Dabi poznat, obavezna je i šetnja bulevarom Korniš duž obale, obilazak ostrva brodom, poseta Selu kulturnog nasleđa u kojem se mogu kupiti originalni proizvodi i upoznati život beduina.

Najbolje vreme za boravak u Abu Dabiju je period između novembra i aprila, kada je prosečna dnevna temperatura oko 24°C. I topliji deo godine, međutim, može da bude dobar izbor, zbog vansezonskih cena smeštaja, uz odlično klimatizovane zatvorene prostore i na temperaturama iznad 45°C.

Avio karte Abu Dabi

Direktno iz Beograda za Abu Dabi lete avioni kompanija Air Serbia i Etihad Airways sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd. Povratna avio karta košta od 312 €, u zavisnosti od termina i eventualnih pogodnosti promotivnih cena.

Direktan let Beograd – Abu Dabi traje pet sati i petnaest minuta, a let Abu Dabi – Beograd šest sati. Ukoliko se izabere let sa presedanjem putovanje traje više od osam sati.

Međunarodni aerodrom Abu Dabi udaljen je od centra grada 27 km. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +2 sata u letnjem i +3 sata u zimskom periodu. (danubeogradu.rs)

Abu Dabi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.