Naslovna » Avio karte » Destinacije » Kuvajt – grad raskoši i zelenila
Destinacije: Kuvajt - grad raskoši i zelenila
Destinacije: Kuvajt - grad raskoši i zelenila

Kuvajt – grad raskoši i zelenila

Kuvajt, glavni grad istoimene države u Persijskom zalivu, uprkos pustinjskoj klimi i ekstremno visokim temperaturama, postao je destinacija poznata po luksuzu, bogatoj i raznovrsnoj turističkoj ponudi.

Kuvaj se prepoznaje i po tradicionalnoj i modernoj umetnosti i kulturi, negovanim vrtovima, muzejima…

Hoteli i atrakcije u Kuvajtu

U Kuvajtu je lako pronaći vrhunski smeštaj, pošto su najpoznatiji hotelski brendovi tu, u samom centru grada i na drugim atraktivnim lokacijama.

JW Marriott, Palms Beach Hotel, Hilton, Sheraton, Crowne Plaza, Jumeirah Messilah, Moevenpick… prestižni su hoteli, što ne znači da se ne može odsesti u onima srednje klase, kakvi su, na primer, Continental Hawally, Oasis, Carlton Tower, Raoum Inn, hoteli iz lanca Ibis…

Tradicionalni arapski sukovi u centru grada nisu samo mesto kupovine. Pre su prostor na kojem se upoznaje kultura naroda, pa je obilazak Kuvajta možda najbolje započeti ovde. Osim odeće, antikviteta, tepiha, začina i drugih predmeta karakterističnih za stari trgovački kvart Old suk, ovde je i suk zlata, na kojem se prodaju čak i zlatne poluge, uz cenkanje, naravno.

Destinacije: Kuvajt - grad raskoši i zelenila

Zatim treba posetiti Veliku džamiju i tri Kuvajtske kule, simbol grada, sa kojih se pruža izvanredan pogled na zaliv i vladinu Seif palatu iz XIX veka.

Tarek Radžab muzej islamske umetnosti i kalgrafije, Kuća Sadu muzej beduinske umetnosti i zanata, Kuća ogledala jedina na svetu prekrivena mozaikom ogledala, Muzej pomorstva, Akvapark, Riblja pijaca… po sadržaju su različite atrakcije koje zajedno čine Kuvajt.

Za najmodernije šoping centre, raskošne vrtove i izuzetno održavane parkove, plaže, široke bulevare sa palmama i čuda savremene arhitekture treba odvojiti dovoljno vremena.

Destinacije: Kuvajt - grad raskoši i zelenila

Najbolji meseci za posetu Kuvajtu su kraj aprila, početak maja i oktobar, sa prosečnim temperaturama između 23 i 30°C. U letnjem periodu, od juna do septembra, temperature prelaze 40°C, što je uz visoku vlažnost veoma neprijatno za boravak na otvorenom.

Zimski dani su prijatni, ali su noći hladne, sa temperaturama ispod 10°C. Kuvajt je poznat i po snažnim prolećnim peščanim olujama.

Avio karte Beograd – Kuvajt

Iz Beograda za Kuvajt, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju i Air Serbia i MEA, sa presedanjem u Bejrutu.

Cena povratne karte je od 425 EUR. Avio-prevoznici Pegasus i Turkish Airlines imaju ponude sa presedanjima u Istanbulu, a kada su akcije cena povratne karte može da budei niža od 300 EUR. Let Beograd – Kuvajt traje od osam sati pa naviše.

Međunarodni aerodrom Kuvajt nalazi se 12 kilometara jugozapadno od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +2 sata u toku zimskog i +1 sat u toku letnjeg računanja vremena. (danubeogradu.rs)

Destinacije: Kuvajt - grad raskoši i zelenila