Naslovna » BG špijun » Destinacije » Sejšeli – na belim plažama toplih mora
Destinacije: Sejšeli
Destinacije: Sejšeli

Sejšeli – na belim plažama toplih mora

Arhipelag državu Sejšeli (Seychelles) u Indijskom okeanu čini 115 granitnih i koralnih ostrva jedinstvene lepote. Sejšeli: mir i harmonija…

Velika raznovrnost boja, oblika i živog sveta na malom prostoru najznačajnije su odlike Sejšela. Čak 33 ostrva su naseljena, a na najvećem, Mahe, smešten je glavni grad Viktorija. Turisti odsedaju i na ostrvima Praslin i La Dig.

Hoteli i atrakcije

Hoteli na Sejšelima prilagođeni su okruženju, pa su to pre luksuzni rizort kompleksi nego klasični pojedinačni objekti.

Four Seasons, Banyan Tree, Hilton, Kempinski, Savoy… na ostrvu Mahe su tipični predstavnici. Tu su i povoljniji Valmer Resort, Sun Resort, Le Jardin des Palmes… Slična ponuda je i na ostrvima Praslin i La Dig.

Prestonica Sejšela Viktorija, jedan od najmanjih glavnih gradova na svetu, mesto je posebne atmosfere i šarma.

Destinacije: Sejšeli

Karakteristična kolonijalna arhitektura malih gradova, sat Viktorija klok tauer iz XIX veka replika istoimenog londonskog na Vestminsteru, Sir Selvin Klark pijaca, ribarski brodovi u luci… razlozi su što je ovde boravak opušten i prijatan i pored ekskluzivnosti Sejšela kao destinacije.

Botanička bašta, Katedrala naše Gospe i Nacionalni muzej su mesta koja obavezno treba posetiti, a noćna zabava u lokalnim barovima i restoranima je novo iskustvo, različito od provoda u kompleksima namenjenim turistima.

Destinacije: Sejšeli

Plaže Sejšela su među najlepšima na svetu. Sve rekreativne aktivnosti na pesku i tirkiznoplavoj vodi, uključujući romantične zalaske sunca u neverovatno lepom okruženju, ono je zbog čega su gosti tu.

Sejšeli su tropsko ostrvo, obraslo bujnom vegetacijom, sa planinama u zaleđu plaža. Obilazak okoline biciklom, nezaboravno ronjenje, organizovani izleti u unutrašnjost i divljinu, odlazak u ribolov, upoznavanje susednih ostrva do kojih se stiže svim vrstama brodova i jedrenjaka, avionom ili helikopterom, posebne su ponude domaćina.

Destinacije: Sejšeli

Drugi najveći koralni greben na svetu Aldabra i prirodni rezervat Vale d Mai na ostrvu Praslin su na UNESCO listi svetske baštine.

Sejšeli su poznata destinacija sa turističkom sezonom koja traje tokom čitave godine. Prosečne dnevne temperature su ujednačene i kreću se oko 28°C, sa mogućom čestom pojavom kiše, osim u toku leta, od juna do septembra.

Avio karte Beograd – Sejšeli

Destinacije: Sejšeli

Iz Beograda za Sejšele, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju. Cena povratne karte je od 750 EUR. Jeftinije (od 650 EUR) ali duže letove do Sejšela nude i Emirates i KLM.

Putovanje od Beograda do Sejšela traje od jedanaest i po sati. Međunarodni aerodrom Sejšeli nalazi se 10 kilometara jugoistočno od grada Viktorija, na ostrvu Mahe.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +3 sata, a u toku letnjeg računanja vremena +2 sata. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Katarina Vidaković