Naslovna » Avio karte » Destinacije » Banja Luka – šarmerski grad
Banja Luka

Banja Luka – šarmerski grad

Glavni i najveći grad Republike Srpske i drugi po veličini u Bosni i Hercegovini, Banja Luka se prepoznaje i po parkovima i smaragdno zelenoj reci Vrbas.

Grad je od kraja XV veka, kada se prvi put pominje u pisanim izvorima, značajno administrativno središte, a danas i kulturni, univerzitetski i turistički centar. Mešavina naroda, vera i običaja kroz istoriju ostavila je trag, pa Banja Luka pleni posebnim šarmom.

Hoteli i atrakcije

Ekskluzivni savremeni Hotel Talija, Hotel Atina pored reke, Hotel Fortuna u sklopu wellness centra, hoteli Cezar, Bosna, Vidović, nude vrhunski komfor.

Tvrđava Kastel, sa nazivom iz XVI veka Castell Nostro Bagna Luca, u samom centru grada, utvrđenje je po kojem Banja Luka nosi ime.

Kastel je danas sa kulama, zidinama i stazama, na ušću reke Crkvene u Vrbas, izuzetno šetalište i mesto održavanja letnjih festivala.

Banja Luka

Lepota zdanja sa kraja XIX i početka XX veka doprinosi atmosferi grada – monumentalna Banska uprava i Banski dvor, pešačka zona Gospodska ulica sa neorenesansnim zgradama i fasadama u stilu secesije, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske… predstavljaju posebne arhitektonske vrednosti i mesta upoznavanja sa kulturnim nasleđem i modernim trendovima.

U Banja Luci je obavezno posetiti i Saborni hram Hrista spasitelja, videti Safikadin grob i čuti priču o nesrećnoj ljubavi, popeti se na Banj brdo sa pogledom na grad.

Banja Luka nudi i odličan noćni provod u barovima, kafeterijama i klubovima za ljubitelje različitih muzičkih stilova. Grad je najbolje posetiti u proleće, leto i ranu jesen, zimski meseci obično su hladni, a temperatura se često spušta ispod nule.

Avio karte Banja Luka

Od Beograda do Banja Luke, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, direktno lete avioni kompanije Air Serbia. Cena povratne avio karte je od 61 €.

Varijante sa presedanjem su znatno skuplje.

Let na liniji Beograd – Banja Luka traje 55 minuta. Međunarodni aerodrom Republike Srpske nalazi se 23 km severno od grada. Banja Luka je u istoj vremenskoj zoni kao Beograd, pa je vreme na časovnicima identično kao u Srbiji, tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.