Naslovna » Avio karte » Destinacije » Beč – prestonica careva i umetnika
Beč
Beč

Beč – prestonica careva i umetnika

Glavni grad Austrije, Beč, zadržao je mnogo toga carskog. Nekadašnja prestonica moćne Austrougarske imperije sačuvala je dvorce i arhitekturu, muzičku tradiciju i kulturu…

Sačuvane su i otmene gradske kafeterije, poseban ukus zaher torte, jedinstven doživljaj šetnje starim ulicama, trgovima, parkovima…

Hoteli i atrakcije

Beč je poznat po luksuznim hotelima klasičnog enterijera, kao što su Sacher, Grand Hotel ili Steigenberger Hotel Herrenhof pored dvorca Hofburg. Moguće je napraviti i nešto skromniji, ali i dalje vrhunski izbor – Hotel Prinz Eugen, Hotel Beethoven ili još povoljniji Hotel Altwienerhof.

U Beču je obavezna poseta mestima slavne prošlosti grada – Palata Hofburg iz koje su vladali austrougarski carevi, letnji dvorac Šenbrun sa vrtovima i Palata Belvedere svedoče o raskoši i moći. Tu su i Muzej istorije umetnosti, Katedrala Svetog Stefana, Opera, Parlament, gradska kuća Rathaus… građevine bogato dekorisanih fasada u stilu secesije.

Beč

Zabavni part Prater sa čuvenim panoramskim točkom još jedno je od obeležja Beča. Najduža i najpoznatija ulica za šoping je Marijahilferštrase sa stotinama butika, prodavnica i ugostiteljskih objekata, a za ekskluzivne i skupe komade treba obići kvart oko Katedrale.

Ljubitelji istorije i umetnosti imaju priliku da posete neke od najvećih evropskih muzeja i galerija, brojne crkvene građevine izuzetne arhitekture, kuću u kojoj je živeo čuveni Mocart…

Beč je izuzetan i nudi mnoštvo sadržaja tokom čitave godine. Najbolje vreme za posetu je kasno proleće i rana jesen – temperature se kreću oko prijatnih 20°C, uz mogućnost boravka na otvorenom.

Najviše turista u Beč dolazi u letnjim mesecima, kada se mogu očekivati gužve i značajno više cene smeštaja. Vrhunac sezone su, takođe, novogodišnji i božićni praznici, zbog šopinga, atmosfere i tradicionalnih bečkih manifestacija i događaja u ovom periodu.

Avio karte Beč

Iz Beograda za Beč direktno saobraćaju avio-kompanije Air Serbia, Austrian Airlines i Air Berlin, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne avio karte kod prevoznika Air Serbia kreće se od 110 €, kod Austrian Airlines od 150 €, a Air Berlin naplaćuje kartu više od 400 €. Sve druge opcije, sa presedanjem, značajno su skuplje.

Direktan let Beograd – Beč traje jedan sat i 35 minuta, a let Beč – Beograd jedan sat i dvadeset minuta. Međunarodni aerodrom u Beču nalazi se oko 19 kilometara jugoistočno od centa grada. Beč je u istoj vremenskoj zoni sa Beogradom, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Beč