Naslovna » Avio karte » Destinacije » Bejrut – feniks Mediterana
Bejrut

Bejrut – feniks Mediterana

Bejrut, po mnogima najevropskiji bliskoistočni grad, nosi u sebi tragove duge istorije i najbolje trgovačke prakse, uz pomoć koje je posle svakog potresa postajao bogatiji i privlačniji.

Od poslednjih ratnih sukoba prošlo je tek nešto više od dve decenije, a glavni i najveći grad i luka Libana već je izrastao u kosmopolitsku metropolu – bezbednu, luksuznu i atraktivnu turističku destinaciju. “Pariz Orijenta” na obali Mediterana kulturni je, finansijski i univerzitetski centar Bliskog istoka.

Hoteli i atrakcije

Ekskluzivni hoteli Moevenpick ili Riviera odličan su izbor za sve one koji u Bejrutu žele vrhunski smeštaj pored plaža. Izvanredan City Suite Hotel sa četiri zvezdice ili nešto skromniji Coral Beach Suite sa pogledom na more takođe su preporuke za dobar odnos cene i kvaliteta.

Centralni gradski Trg mučenika, sa spomenikom Libancima stradalim u Prvom svetskom ratu, je mesto odakle počinje turističko razgledanje Bejruta. Nacionalni muzej upoznaje posetioce sa bogatom istorijom grada, a Mim – Muzej minerala čuva jednu od najvećih kolekcija dragog kamenja na svetu. Jedna do druge, grčka pravoslavna Crkva Svetog Đorđa i Džamija Mohameda al Amina važna su zdanja vere i kulture stanovnika Bejruta (Sveti Đorđe je, inače, zaštitnik grada).

Bejrut

Centar noćnog života su ulice Ašrafije, Džemejza i Hamra, poznate i po dobrom šopingu, kafeterijama, restoranima, galerijama…

Šetalište Korniš pored mora idealno je za rekreaciju. Sačuvana stara zdanja i neboderi, tradicionalne radnje i šoping molovi kontrasti su koji doprinose šarmu grada.

Osim u januaru i februaru, kada je vreme kišovito i prohladno za duži boravak na otvorenom (17°C), poseta Bejrutu se preporučuje tokom čitave godine. U najtoplijem julu i avgustu, kada su prosečne dnevne temperature oko 31°C, grad je idealan za turiste koji planiraju klasičnan letnji odmor na plažama.

Avio karte Bejrut

Direktno iz Beograda za Bejrut saobraćaju avioni kompanije Air Serbia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd. Povratna avio-karta, u vreme kada nema popusta, košta 370 €.

Cena karte do Bejruta i nazad može biti do 50 € niža, ukoliko se odaberu neki od letova turskih avio-kompanija Pegasus Airlines i Turkish Airlines, sa presedanjem u Istanbulu. Treba računati da putovanje u ovom slučaju traje šest sati ili više, u zavisnosti od termina leta.

Direktan let Beograd – Bejrut traje dva sata i 35 minuta, a povratni let Bejrut – Beograd dva sata i pedeset minuta. Međunarodni aerodrom „Rafik Hariri“ nalazi se u južnom predgrađu Bejruta, udaljen devet kilometara od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +1 sat tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.