Naslovna » Avio karte » Destinacije » Berlin – prestonica otvorenog duha
Berlin

Berlin – prestonica otvorenog duha

Trendseter starog kontinenta, Berlin, moderan je grad, centar savremene umetnosti, arhitekture, kulture, dobrog provoda.

Prestonica Nemačke, drugi po veličini grad u Evropskoj uniji, ima oko 170 muzeja i galerija, uključujući Muzejsko ostrvo na reci Špreje.

Hoteli i atrakcije

U Berlinu je dobro odsesti u centru grada, a izbor hotela zaista je veliki. Bilo da je to otmeni Savoy, elegantni Novotel Berlin Mitte blizu katedrale ili neki od solidnih hotela lanca Best Western sa tri ili četiri zvezdice, vrhunska usluga se podrazumeva.

Berlinski zid, Brandenburška kapija, zgrada Rajhstaga, Trg Aleksanderplac, Berlinska katedrala, dvorac Šarlotenburg, Trg Gendarmenmarkt, Televizijski toranj… najpoznatije su građevine, zdanja i prostori. Istorijsko srce Berlina – kvart Mite nudi još mnogo toga.

U samom centru grada je prostrani park Tirgarten, sa dvorcem Belvi i berlinskim zoološkim vrtom. Vredi posetiti i Potsdam, grad istorije, vrtova i jezera u susedstvu Berlina, u kojem su palate Fridriha Velikog, zamak Cecilienhof, park Sansusi, Crkva Svetog Nikole…

Berlin

U Berlinu je šoping obavezan, sa ponudom za svačiji džep. Veliki grad poznat je po opuštenoj atmosferi i kosmopolitskom duhu, pa se boravak svodi na idealan odmor, uz upoznavanje sa svetskim umetničkim ostvarenjima i trendovima.

Najbolje vreme za turističku posetu je period od maja do septembra, kada se dnevne temperature kreću između 20 i 24°C. Zime su u Berlinu veoma hladne, sa prosečnim temperaturama oko 3°C, što je razlog za aranžmane po veoma povoljnim cenama u vansezoni.

Avio karte Berlin

Iz Beograda za Berlin direktne letove imaju avio-kompanije Air Serbia i Air Berlin, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne avio-karta značajno se razlikuje kod dva prevoznika, Air Serbia naplaćuje redovnu cenu od oko 240 €, koja se na popustima može spustiti i ispod 200 €, dok karta kompanije Air Berlin košta više od 400 €. Cene karata na letovima sa presedanjima u Minhenu, Beču ili Cirihu, avio-kompanija Lufthansa, Austrian Airlines i Swiss International Air Lines, počinju od 200 €.

Direktan let Beograd – Berlin traje malo manje od dva sata, let Berlin – Beograd jedan sat i 45 minuta, a letovi sa jednim presedanjem četiri i više sati.

Avioni srpske avio-kompanije sleću na Međunarodni aerodrom Tegel, koji je od centra Berlina udaljen osam kilometara. Berlin se nalazi u istoj vremenskoj zoni sa Beogradom, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Berlin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.