Naslovna » Avio karte » Destinacije » Džakarta – susret sa Azijom
Džakarta

Džakarta – susret sa Azijom

Džakarta, glavni i naveći grad Indonezije, na ostrvu Java, nalazi se u oblasti koja je sve do sredine XX veka menjala vlasti i osvajače.

Današnji moderan grad između nebodera i poslovnih kula krije ostatke kulture hindu kraljevstva, starog sultanata, trovekovne holandske kolonijalne vlasti, japanske uprave…

Hoteli i atrakcije

Luksuzni hoteli najviše klase u Džakarti uglavnom su moderni novosagrađeni objekti sa nekoliko desetina spratova, kakvi su Mandarin Oriental, Ritz-Carlton, Shangri-La, Kempinski, JW Mariott…

Slični su, samo sa skromnijom ponudom, i oni srednje klase – Kartika Chandra, Harris Suites, Prasada, hoteli iz lanca Ibis…

Prostrani trg Merdeka je mesto odakle se može započeti obilazak grada. Na njemu se nalazi Nacionalni spomenik Monas u kombinaciji mermera i zlata, jedan od simbola Džakarte i nezavisnosti Indonezije. Liftom se može popeti na njegov oko sto metara visok vrh i pogledati okolina.

Na trgu su monumentalna Istiklal džamija, Nacionalni muzej koji obavezno treba posetiti, parkovski prostor sa statuama i spomenicima…

Stari deo grada sa lukom Sunda Kelapa u kojoj su usidreni trgovački jedrenjaci i trgom Taman Fatahilah sa muzejima, prostori su susreta sa kulturom i tradicijom, a egzotični vrtovi orhideja – sa cvetom po kojem je Indonezija poznata. Interesantno mesto je i Taman Mini Indonesia Indah – park sa minijatnim arhipelagom napravljenim na Centralnom jezeru, sa svih 27 provincija Indonezije.

Džakarta

Odmor na plažama, ronjeje i sportovi na vodi preporučuju se na ostrvima Pulau Seribu, koja su posebna atrakcija Džakarte.

U Džakarti su veliki šoping centri pravo mesto za kupovinu, ima ih mnogo, od najjeftinijih do najekskluzivnijih. Obavezna je i poseta malim prodavnicama gde se mogu kupiti lepi komadi nakita, porcelana, radovi lokalnih umetnika, čajevi, začini…

Najbolje vreme za turističku posetu je sušni period od aprila do septembra, a mesece od oktobra do marta treba izbegavati zbog monsunskih kiša, koje mogu da budu veoma obilne. Prosečne godišnje dnevne temperature su visoke i ujednačene, kreću se oko 30°C.

Avio karte Džakarta

Iz Beograda za Džakartu, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju.

Cena povratne karte je od 821 € u promotivnim periodima. U zavisnosti od termina leta mogu se proveriti ponude prevoznika Qatar Airways, sa presedanjem u Dohi, cena povratne karte može da bude i do 150 € niža.

Putovanje od Beograda do Džakarte traje oko 18 sati. Međunarodni aerodrom „Sukarno – Hata“ nalazi se 18 kilometara zapadno od grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +6 sati, a u toku letnjeg računanja vremena +5 sati. (danubeogradu.rs)

Džakarta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.