Naslovna » Avio karte » Destinacije » Diseldorf – kosmopolitski opušteno
Diseldorf – kosmopolitski opušteno

Diseldorf – kosmopolitski opušteno

Moćan bankarski, industrijski i trgovački centar Diseldorf istovremeno je grad umetnosti, visoke mode, šetnji pored Rajne…

Diseldorf je jedan od najbogatijih gradova Nemačke, prestonica pokrajine Severna Rajna – Vestfalija. Ali i metropola sa starim gradom, koji je poznat kao najduži bar na svetu, sa oko 300 prostora u kojima se ispija najbolje tamno pivo, po domaćoj recepturi.

Hoteli i atrakcije

Zbog velikog broja poslovnih gostiju Diseldorf ima bogatu ponudu hotela, od najluksuznijih, kakvi su InterContinental, Breidenbacher Hof, Nikko, preko hotela Asahi, Leonardo, Favor, Renaissance, Radisson Blu sa četiri zvezdice, do kvalitetnih i jednostavnih Novum Hotel Maxim, Kempe, Famosa…

Šarm starog dela grada Altštat, sa popločanim ulicama, prodavnicama, parkovima, restoranima i barovima uokviruje nemačka arhitektura iz prošlih vekova – Gradska kuća, crkve Svetog Andreasa i Svetog Lambertusa, Spomenik bitke na Voringenu.

Ovo je i najpopularniji deo grada. Hofgarten park iz XVIII veka, najstariji u Nemačkoj, u samom centru Diseldorfa, sa fontanama, jezerima, skulpturama i Promenada pored Rajne idealna su mesta za odmor i rekreaciju.

Diseldorf – kosmopolitski opušteno

U muzejima Kunstpalast i Geteovom muzeju upoznaje se nemačka kultura. Pogled sa tornja Rajnturm na ceo grad je nezaboravan. Za ekskluzivan šoping preporučuje se ulica Kenigsale, a za sve ostale kupovine obavezna je poseta ulici Šadovštrase.

Najbolje vreme za turistički obilazak Diseldorfa je kasno proleće i leto, kada temperature dostižu i prelaze 20°C.

Ovo doba godine je, međutim, sa čestim padavinama i to treba imati u vidu. Iako grad nudi brojne sadržaje tokom čitave godine, klima nije naklonjena posetiocima – jeseni su suviše hladne, zime sa temperaturama oko nule, pa veći deo godine nije prikladan za duži boravak na otvorenom.

Avio karte Diseldorf

Iz Beograda za Diseldorf direktno saobraća avio-kompanija Air Serbia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne karte je od 172 €, što je najpovoljnija varijanta. Letovi sa presedanjem u Cirihu, Minhenu, Beču ili Frankfurtu, sa prevoznicima Swiss International Air Lines, Edelweiss Air, Lufthansa, Austrian Airlines, Germanwings, koštaju od 182 €.

Let Beograd – Diseldorf traje dva sata i petnaest minuta, a let Diseldorf – Beograd dva sata i pet minuta. Putovanje u jednom smeru sa jednim presedanjem traje najmanje četiri sata. Nemačka zastava

Međunarodni aerodrom Diselorf nalazi se osam kilometara severno od centra grada. Diseldorf je u istoj vremenskoj zoni sa Beogradom, vreme na časovnicima je identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Diseldorf – kosmopolitski opušteno

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.