Naslovna » Avio karte » Destinacije » Kopenhagen – opušten, skup, idealan
Kopenhagen

Kopenhagen – opušten, skup, idealan

Glavni i najveći grad Kraljevine Danske, Kopenhagen, čista je, moderna, izuzetno prijatna, prava kosmopolitska, metropola.

Duga i interesantna istorija daje poseban šarm životu grada, poznatog po originalnoj arhitekturi, muzejima, izvanrednom dizajnu, kulturi, dobrom životu i još boljem provodu… Vikinzima, Andersonovim bajkama, biciklima i danskom pecivu.

Hoteli i atrakcije

Najluksuzniji hoteli Marriott, Radisson Blu Royal, Phoenix, Admiral nalaze se u centru grada, a po povoljnijim cenama se može odsesti u nekom od hotela lanca Best Western.

Iako je Kopenhagen skup grad, poseta najznačajnijim muzejima i atrakcijama se ne naplaćuje. Za duži boravak i detaljnije upoznavanje preporučuje se kupovina kartice Copenhagen Card, koja ima nekoliko varijanti i nudi različite popuste.

U Kopenhagenu se obavezno moraju posetiti Nacionalni muzej i Nacionalna galerija. Zatim dvorac Rosenborg Slot u Kraljevom parku, Palata Amalijenborg, Gliptoteka, ostrvo Slotsholmen na kojem je Palata Kristijansborg (danski parlament), Okrugla kula…

U centru grada su i trgovačka ulica Stroget, zabavni park Tivoli, a nedaleko je promenada na obali, na kojoj je skulptura Mala sirena, simbol Kopenhagena.

Kopenhagen

Nekoliko kvartova posebno je interesantno – staro gradsko jezgro i luka, Latinski kvart, komuna Kristijanija. Peščane plaže, parkovi, jezera, obilazak kanala brodom, brojne kafeterije i restorani… takođe su obeležja Kopenhagena.

Most-tunel Oresund koji spaja Kopenhagen sa gradom Malme posebna je atrakcija. Do švedskog suseda se može otići na izlet i u povoljniji šoping.

Najbolje vreme za posetu Kopenhagenu je kasno proleće i leto, sa prosečnim dnevnim temperaturama oko 20°C, kada čitav grad živi na ulicama. Zime su hladne, sa temperaturama oko nule, ali treba imati u vidu da je Kopenhagen posebno lep za novogodišnje praznike.

Avio karte Kopenhagen

Iz Beograda za Kopenhagen direktan let ima avio-kompanija Air Serbia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne karte kreće se od 165 €. Letovi sa presedanjem u Ženevi, Cirihu, Beču ili Frankfurtu, avionima kompanija Swiss International Air Lines, Austrian Airlines ili Lufthansa koštaju od 185 €.

Let Beograd – Kopenhagen traje dva sata i petnaest minuta, a let Kopenhagen – Beograd dva sata i pet minuta. Putovanje u jednom pravcu sa jednim presedanjem traje najmanje četiri sata.

Međunarodni aerodrom Kastrup nalazi se oko osam kilometara jugoistočno od centra grada, sa kojim je povezan metroom. Kopenhagen je u istoj vremenskoj zoni kao Beograd, vreme na časovnicima identično je tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Kopenhagen

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.