Naslovna » Avio karte » Destinacije » Milano – centar italijanskog stila
Milano – centar italijanskog stila

Milano – centar italijanskog stila

Drugi najveći grad Italije, Milano, užurbana je metropola, središte nacionalnog biznisa, finansija, industrije, berzanskog poslovanja.

Milano je i grad umetnosti i kulture, mode, ideja, kreativnosti, šika… iz kojeg potiče veliki deo onoga što čitav svet prepoznaje kao vrhunski italijanski dizajn.

Hoteli i atrakcije

Hottel Park Hyatt, Hotel Principe di Savoia, hoteli Armani, Bulgari… u samom su vrhu, tu su i moderni Enterprise, elegantni Hermitage, ali i odlični hoteli Canada, Lido, San Francisco, Eurohotel… po povoljnijim cenama, u centru grada.

Raskošna gotska Milanska katedrala (Duomo), sa zlatnom statuom Bogorodice, zaštitnice Milana, na vrhu tornja, nalazi se u samom centru i svi obilsci grada počinju sa ovog mesta. Zamak Sforca je posebno atraktivan sa nekoliko značajnih muzeja.

U crkvi Santa Marija de la Gracije nalazi se čuvena freska Leonarda da Vinčija „Tajna večera“. Vredi videti i Crkvu Svete Anastazije, Trijumfalni luk, obići Nacionalni muzej znanja i nauke „Leonardo da Vinči“…

U Milanu je i operska kuća Milanska skala i nedaleko od nje šarmantni kvart Brera sa uskim ulicama i restoranima, u kojem je poznata Galerija di Brera.

Milano – centar italijanskog stila

Ljubitelji fudbala sigurno će poželeti da vide stadion Đuzepe Meaca (San Siro), a za uživanje i šetnju preporučuje se zona Navilji pored milanskih kanala. Šoping je, naravno, obavezan, a ulice Via Torino ili Corso Buenos Aires su mesta sa prodavnicama u kojima cene nisu preterano visoke.

Od 1. maja do 31. oktobra 2015. godine u Milanu se održava Expo 2015! Posle 1906, ovo je drugi put da se u ovom gradu održava najprestižnija svetska manifestacija, čiji je moto „Nahranimo planetu, energija za život“ (Feeding the planet, energy for life). Ipak, dosta kontroverzi prati ovaj Expo…

Najbolje vreme za obilazak Milana su prolećni i meseci rane jeseni, kada su dnevne temperature oko 20°C. Letnje turističke gužve mogu da znače i duže čekanje na ulazak u muzeje, a cene su visoke.

Zimi, od novembra do marta, vreme u Milanu je obično maglovito i hladno, sa prosečnim temperaturama oko 5°C.

Avio karte Milano

Iz Beograda za Milano direktno saobraćaju avio-kompanije Air Serbia i AlItalia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne karte je od 120 € kod prevoznika Air Serbia i od 150 € kod prevoznika AlItalia, što su najpovoljnije varijante.

Povratna karata sa presedanjem u Rimu, Beču ili Cirihu, kod avio-kompanija AlItalia, Austrian Airlines i Swiss košta od 195 €, a putovanje u jednom smeru traje najmanje tri i po sata.

Direktan let Beograd – Milano traje sat i 45 minuta, a let Milano – Beograd nekoliko minuta manje.

Međunarodni aerodrom Malpensa, do kojeg saobraćaju avioni na direktnim letovima iz Beograda, nalazi se 39 kilometara severozapadno od centra grada.

Milano je u istoj vremenskoj zoni kao Beograd, vreme na časovnicima je identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Milano – centar italijanskog stila

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.