Naslovna » Avio karte » Destinacije » Prag – grad arhitekture iz bajke
Prag

Prag – grad arhitekture iz bajke

Lepota zdanja svih stilova i epoha čini Prag izuzetnim. Poseta glavnom i najvećem gradu Republike Češke garantuje upoznavanje sa bogatstvom kulture i istorije, uz uživanje u posebnom okruženju, na obalama Vltave, na popločanim trgovima, ulicama i mostovima, u parkovima i kafeterijama.

Čuveno češko pivo, uz kobasicu, se podrazumeva.

Hoteli i atrakcije

I hotele u Pragu odlikuju jedinstvene fasade i luksuzan enterijer sa finim detaljima – od onih najviše klase, kakvi su Alchymist Grand, Art Deco Imperial, Hotel Paris, Jalta… preko velikog broja dizajn-hotela, do povoljnijih, kakvi su hoteli Atos, Anna, Cloister Inn, Antik, Central…

Najpozantija znamenitost Praga je sigurno Karlov most sa baroknim statuama, uvek živ, sa uličnim umetnicima, turistima…

Praški dvorac u delu grada Hradčani, na brdu sa kojeg se pruža pogled na čitav Prag, je najveći stari dvorac na svetu. U kompleksu su Crkva Svetog Jurija i gotska Katedrala Svetog Vita iz XIV veka, Zlatna ulica, raskošne kraljevske palate vrtovi, kule Daliborka i Mihulka, Rudolfova galerija…

Prag

Stari gradski trg sa statuom Jana Husa, Astronomski sat, Trg Vaclavske namjesti na kojem su Narodni muzej i Opera, Gradska kuća, čudo nove arhitekture – Zgrada koja pleše… samo su mali deo atrakcija koje bi trebalo videti. „Grad stotinu tornjeva“, kako se Prag često naziva, zapravo ih ima više od hiljadu.

Zlatni Prag, vekovima stecište umetnika i naučnika, nudi posetu koncertnim dvoranama i muzičkim klubovima, galerijama, prodavnicama antikviteta i nakita.

Najbolje vreme za boravak u Pragu je proleće i jesen, sa temperaturama oko 20°C. Još prijatnije je na letnjih 23°C, ali su gužve velike zbog turista iz celog sveta kojima Prag, u odnosu na druge evropske prestonice, nije skup.

Prosečne dnevne zimske temperature od 2°C su niske – u ovo vreme se Prag, posebno lep pod snegom, može posetiti po veoma pristupačnim cenama.

Avio karte Prag

Iz Beograda za Prag direktan let ima avio-kompanija Air Serbia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne karte je od 180 €. Karta sa presedanjima u Ženevi, Cirihu, Beču ili Frankfurtu, sa avio-kompanijama Swiss, Austrian Airlines ili Lufthansa košta više od 220 €.

Let Beograd – Prag traje dva sata i pet minuta, a let Prag – Beograd jedan sat i 55 minuta. Putovanje u jednom smeru sa jednim presedanjem traje najmanje dva i po sata.

Međunarodni aerodrom „Vaclav Havel“ nalazi se 12 kilometara zapadno od centra grada.

Beograd i Prag su u istoj vremenskoj zoni, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Prag

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.