Naslovna » Avio karte » Destinacije » Frankfurt – lepota različitosti
Frankfurt

Frankfurt – lepota različitosti

Veliki, bogat i moderan nemački grad Frankfurt poznat je po berzanskom poslovanju, sajmovima, neboderima, festivalima…

Finansijski, ekonomski i kulturni centar pokrajine Hesen je i grad muzeja, parkova, mostova na reci Majni, grad jedinstvene mešavine arhitektonskih stilova različitih epoha.

Hoteli i atrakcije

Na atraktivnim lokacijama u Frankfurtu nalaze se neki od najluksuznijih hotela – Jumeirah, Villa Kennedy, Steigenberger Frankfurter Hof, Hilton, Victoria, InterContinental… U centru grada su i nešto povoljniji odlični hoteli Leonardo, Miramar, Excelsior, Best Western Scala…

Trg Romerberg, u starom delu grada Altštat, sa specifičnom arhitekturom i gradskom kućom Romer, mesto je sa kojeg se obično polazi u obilazak Frankfurta.

Tu su i Frankfurtska carska katedrala, Crkva Svetog Pavla, najstarije zdanje Zalhof, kuća od drveta Verthajm, zgrada Opere…

U Frankfurtu je rođen nemački književnik Gete – njegova rodna kuća i Gete muzej takođe se nalaze u starom delu grada. Muzejska obala na Majni posebno je interesantna. Ovde su poznati muzej Štedel, Gradska galerija, Filmski muzej, Muzej arhitekture, Muzej primenjene umetnosti, a na drugoj strani reke je Muzej moderne umetnosti.

Frankfurt

Frankfurt je grad restorana i dobre nemačke hrane, barova, pabova, kafeterija, burnog noćnog provoda…

Ulica Cajl sa nekoliko šoping centara i velikim brojem prodavnica najpoznatija je i najveća šoping zona, a svakako treba posetiti i ekskluzivnu Geteštrase. Popularno je i krstarenje Majnom, šetnja šumom Štatvalt nedaleko od centra grada, pogled sa vidikovca tornja Majn, poseta botaničkoj bašti Palmengarten…

Preporučuje se kupovina kartice Frankfurt Card, koja obezbeđuje popuste za ulaznice, ture obilazaka i besplatno osveženje.

U Frankfurtu turistička i sajamska sezona traju tokom cele godine. Najbolje godišnje doba za posetu gradu je svakako leto, sa temperaturama između 23 i 26°C, ali se zbog gužvi i visokih cena za duži boravak preporučuju prijatno proleće i jesen. Meseci sa najmanjim brojem manifestacija i gostiju su januar i februar, sa prosečnim temperaturama oko 4°C.

Avio karte Frankfurt

Iz Beograda za Frankfurt direktne letove imaju avio-kompanije Air Serbia i Lufthansa, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne karte je od 132 € kod srpskog i od 152 € kod nemačkog avio-prevoznika, što su i najpovoljnije opcije.

Let Beograd – Frankfurt traje dva sata, a let Frankfurt – Beograd jedan sat i pedeset minuta.

Međunarodni aerodrom Frankfurt, najveći u Nemačkoj i treći po veličini u Evropi, nalazi se 14 kilometra jugozapadno od centra grada.

Frankfurt i Beograd su u istoj vremenskoj zoni, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Frankfurt

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.