Kvalitet za dž - Klod Mone
Kvalitet za dž - Klod Mone
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Internet: Vrhunski kvalitet, a za dž

Internet: Vrhunski kvalitet, a za dž

Izreka da kvalitet ima cenu, u doba vladavine modernih komunikacija, svedoci smo, u nekim oblastima prestaje da važi.

Imperativ dostupnosti znanja i širenja civilizacijskih vrednosti otvorio je vrata obrazovanja i zabave svima koji imaju internet vezu. Dakle i Beograđanima, a sve za dž.

Zvuči komplikovano? Evo objašnjenja.

Dešava se da nismo raspoloženi za događaje koji se u Beogradu nude, ili vremenski i drugi nepovoljni uslovi prete da danom u Beogradu zavlada – dosada.

Idemo zato odmah na svetsku mrežu, ovoga puta na sajtove sa vrhunskim sadržajima. Otvorimo portal Open Culture.

Posete muzejima, filmovi, muzika…

Na portalu Open Culture su postavljeni linkovi sa kojih se može gledati ili preuzeti sedam stotina filmova, među kojima su klasični, vestern, dobitnici Oskara, filmovi nezavisnih produkcija, dokumentarni, nemi filmovi… Na raspolaganju je i na desetine hiljada koncerata klasične, bluz, rok, džez i folk muzike.

Vrata su otvorili najpoznatiji muzeji i galerije, pa se tako može preuzeti zbirka od 35 hiljada dela Nacionalne galerije u Londonu, 210 hiljada radova iz Rijks muzeja u Amsterdamu, 65 umetničkih monografija njujoškog Gugenhajma…

Tu su, zatim, interesantne biznis obuke sa praktičnim savetima, na stotine audio knjiga i besplatnih tekstualnih elektronskih knjiga.

Oko dve stotine odabranih sadržaja namenjeni su dečjem uzrastu.

Kvalitet za dž - Čarli Čaplin
Čarli Čaplin

Diplome sa Harvarda, Stenforda, Berklija…

Predavanja profesora sa najpoznatijih svetskih univerziteta, komunikacija sa kolegama u virtuelnim učionicama, forumi, online ispiti i više od 800 atraktivnih kurseva sa diplomama, potpuno besplatno ili uz minimalnu nadoknadu su prilika za sticanje najnovijih znanja u svim oblastima koje se mogu (ili ne mogu) zamisliti.

Dovoljno je posetiti sajtove Coursera ili edX, na primer, i samo pogledati šta se sve tu nudi. Za većinu programa, osim znanja engleskog jezika, nije potrebno drugo predznanje.

Besplatno učenje i usavršavanje 48 jezika, na različitim nivoima, takođe je dostupno.

Vredi, dakle, upoznati se sa sadržajem ovih sajtova i iskoristiti, u skladu sa sopstvenim interesovanjima i potrebama, prilike koje se nude. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.