Naslovna » Avio karte » Destinacije » Melburn – živ i moderan
Melburn

Melburn – živ i moderan

Melburn je drugi po veličini grad Australije, finansijski, univerzitetski i turistički centar, kosmopolitska metropola sporta i zabave, u protekloj deceniji redovno biran za jedan od najboljih gradova za život na planeti.

Melburn se nalazi na jugu Australije, na ušću reke Jare u zaliv Port Filip. Najprometnija je luka kontinenta i glavni grad države Viktorija. Neformalni naziv „Pariz južne hemisfere“ nosi sa punim pravom.

Hoteli i atrakcije

Melburn ima ekskluzivne hotele u centru grada – Langham, Crown Towers, Hilton, Sofitel, Park Hyatt, Grand Hyatt… Tu su i moderni vrhunski hoteli Radisson, Citadines, Oaks i nešto povoljniji objekti sa tri zvezdice Pensione, Mercure, Tune, hoteli lanca Ibis…

Melburn se obilazi tramvajem – i to besplatno. Grad ima najdužu tramvajsku mrežu u svetu, a ovo prevozno sredstvo jedan je od simbola grada.

Trg Federacije je centralni gradski prostor, na kojem su Katedrala Svetog Pavla, Australijski centar pokretnih slika u zgradi neobične arhitekture, galerije aboridžinske umetnosti… Pogled na grad je najbolji sa nebodera Eureka Skajdek 88 – najvišeg prostora južne hemisfere dostupnog posetiocima.

Nacionalna galerija Viktorije, Hram sećanja, Katedrala Svetog Patrika, Državna biblioteka, Blok lukovi, Kraljevski izložbeni paviljon, Kuća kapaetana Kuka… atraktivna su zdanja, koja bi trebalo videti ili posetiti, u neobičnoj mešavini XIX veka i najmodernije arhitekture u Melburnu.

Melburn

Za odmor i opuštanje se preporučuju neverovatno lepi Kraljevski botanički vrtovi sa jezerom i kućicama za odmor, brojni parkovi i plaže, Sautbank šetalište pored reke Jare sa restoranima, ulice Degrejvs i Bransvik, Majer šoping centar, Kraun kazino zabavni kompleks…

Melburn je poznat po kulturnim i umetničkim događajima i festivalima, filmskoj sceni, džezu i svim drugim vrstama muzike uživo, kafeterijama, barovima, performansima, uličnim grafitima, gastronomskim specijalitetima različitih kuhinja sveta…

Najbolje vreme za boravak u Melburnu su periodi između marta i maja i između septembra i novembra. Australijsko leto, između decembra i februara, je vrh turističke sezone sa velikim gužvama, visokim cenama i temperaturama iznad 27°C. Oblačni i vetroviti zimski meseci sa temperaturama do 14°C nisu posebno prijatni.

Avio karte Melburn

Iz Beograda za Melburn, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju. Cena povratne karte je od 1303 €.

Let Beograd – Melburn traje od dvadeset sati i pet minuta, a pauza do povezanog leta traje od jedan sat i petnaest minuta. Međunarodni aerodrom Melburn nalazi se 19 kilometara severozapadno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +10 sati, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena prvog vikenda u aprilu/oktobru. (danubeogradu.rs)

Melburn

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.