Nega intimnih delova tokom leta
Naslovna » BG svaštara » Za lepši dan u Beogradu » Nega intimnih delova tela tokom leta

Nega intimnih delova tela tokom leta

Na početku leta Beograđanke se spremaju za kupaći kostim u kome planiraju da zasijaju, pre svega, na Adi Ciganliji, ali i na nekom od lokalnih bazena.

Nije nužno da leti spas o vrućine tražite negde pored vode, ali jeste potreba da uzimate što više tečnosti i lagano i lepršavo se oblačite.

Pošto se svi leti znojimo više nego tokom ostalog dela godine, dame posebno moraju da povedu računa o higijeni intimnih delova. Jer, zbog znojenja oni iziskuju veću negu koja je direktno povezana i sa zdravljem.

Evo nekoliko saveta, kako da se „negujete“ tokom leta i da u vrućinama zapravo uživate.

1. Koristite sapun bez mirisa

Zahvaljujući sposobnosti vagine da se sama čisti najbolje bi bilo da je perete samo običnom vodom. Ako ipak ne možete da preskočite sapun koristite onaj neutralni, odnosno bez mirisa.

Vagina nikada ne sme da se pere iznutra jer se tako ispira i zdrava bakterija što pak može da poveća rizik od polno prenosivih bolesti i drugih infekcija, piše portal zadovoljna.dnevnik.hr.

2. Pažljivo birajte donji veš

Birajte gaćice od pamuka (100%), a zaboravite na čipku, saten i sintetiku. Takav veš zadržava vlagu tokom leta zbog čega vrlo često kad je vrućina može da izazove gljivične infekcije. Takođe, što pre se presvucite ako na sebi imate mokar kupaći kostim ili mokru odeću za fitnes.

3. Koristite dobre intimne maramice

Trebalo bi da imate uvek uz sebe i paketić intimnih vlažnih maramica kako biste se osvežili. Kupite maramice koje su potpuno prirodne, biorazgradive i ne sadrže alkohol.

4. Rešite se uraslih dlačica

Jedna od nuspojava depiliranja voskom je povećana sklonost ka uraslim dlačicama, koje nijedna žena ne želi na svojoj bikini zoni tokom leta.

Kako biste sprečili urastanja dlačica napravite piling bikini zone dva dana posle depilacije. Koristite piling koji sadrži samo prirodne sastojke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.