Naslovna » Avio karte » Destinacije » Rim – zaista večni grad
Rim

Rim – zaista večni grad

Rim nije samo glavni i najveći grad Italije – u samom centru prestonice italijanske istorije i kulture nalazi se Vatikan – delimično opasana zidinama, najmanja država na svetu.

Rim je grad znamenitosti moćnog carstva koje je nekada vladalo Mediteranom, grad crkava, baroknih palata, trgova, fontana, mostova na reci Tibar, grad muzeja i umetnosti, jedan od globalnih centara turizma, kinematografije, mode…

Hoteli i atrakcije

Elegantni, luksuzni, vrhunski, posebno dizajnirani… rimski hoteli najviše klase sinonim su stila. Portrait, St. Regis, Sofitel Villa Borghese, Eden, Raphael, Lord Byron… samo su neki od par stotina hotela najviše klase. Za komforan smeštaj u centru, tu su i hoteli sa tri zvezdice Condotti, Hearth Hotel, Palm Gallery, Santa Maria…

Fontana di Trevi je mesto za obaveznu posetu, pošto legenda kaže da će svakoga ko baci novčić u fontanu put ponovo dovesti u Rim. Čuveni Koloseum sa podzemnim prostorijama, Panteon, Rimski forum… svedoče o najstarijoj istoriji grada.

Bazilika Svetog Petra i Trg Svetog Petra, Vatikanski muzeji i Sikstinska kapela sa freskama Mikelanđela, crkve San Luiđi dei Franćezi, San Agostino i Santa Marija del Popolo, neverovatno bogata Galerija Borgeze, muzej Kapitolini… takođe su mesta koja se ne smeju propustiti.

Rim

Rim je idealan za uživanje u kafeterijama i šetnji, a dobro mesto za to je Trg Navona. Španske stepenice, inspiracija umetnika i pesnika, posebno su lepe u proleće, dekorisane cvetnim aranžmanima.

U neposrednoj blizini su ekskluzivne prodavnice visoke mode, koje svakako treba videti, a šoping se preporučuje u ulicama u susedstvu Trga Navona ili na pijaci na Trgu Testaćo.

Najbolje vreme za turističku posetu Rimu je period od oktobra do aprila, kada su cene niže od najviših, letnjih. Izbor je širok – od zimskih prosečnih 13-15°C, do prijatnih prolećnih i jesenjih 22°C. Zbog visokih cena potrebno je izbegavati novogodišnje, a zbog gužvi uskršnje praznike.

Avio karte Rim

Iz Beograda za Rim direktne letove imaju avio-kompanije Air Serbia i AlItalia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd. Cena povratne karte je od 135 € kod srpskog i od 152 € kod italijanskog prevoznika. Karta sa presedanjem u Milanu, sa avio-kompanijom AlItalia košta od 180 €, a putovanje u jednom smeru traje više od šest sati.

Direktan let između Beograda i Rima traje jedan sat i 35 minuta.

Međunarodni aerodrom „Leonardo Da Vinči“ (Fiumićino) nalazi se 22 kilometara jugozapadno od centra grada, sa kojim je povezan autobuskim, železničkim i metro linijama.

Beograd i Rim su u istoj vremenskoj zoni, pa je vreme na časovnicima identično tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Rim

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.