Naslovna » Avio karte » Destinacije » Njujork, Njujork…
Njujork

Njujork, Njujork…

Njujork, najveći grad Sjedinjenih Američkih Država i jedna od najpoželjnijih turističkih i biznis destinacija sveta, prima na isti način sve posetioce.

Na ogromnom prostoru, u ravnoteži betona, vode i zelenila, na poluostrvima, ostrvima, avenijama, obalama, pod zemljom, na zemlji i iznad nje, ljudi pristigli sa svih strana imaju priliku da budu Njujorčani, makar na kratko.

Hoteli i atrakcije

U Njujorku je izbor hotela primeren njegovoj veličini i mestu koje zauzima na mapi sveta. Refinery na Menhetnu, Langham Place na Petoj aveniji, Mandarin Oriental sa pogledom na Central park… spoj su vrhunskog luksuza i lokacije.

Poznato je da se u Njojorku može naći veoma povoljan smeštaj, a neki od hotela srednje klase u centru, kategorisani sa tri zvezdice, su Distrikt, Wellington, Ameritania, Holiday Inn Midtown, Skyline Hotel…

Možda je najbolje prvo otići u Central park na Menhetnu koji sa mostovima, fontanama, jezerima, ribnjacima, skulpturama… garantuje doživljaj kosmopolitske metropole u najboljem izdanju.

Tu su i čuveni Metropoliten muzej umetnosti, Muzej Gugenhajm, Američki muzej istorije prirode. Zatim treba pogledati izbliza čuvene njujorške nebodere Empajer Stejt Bilding i Rokfeler Centar prepun prodavnica i restorana, popeti se na vidikovce na njihovom vrhu.

Njujork

Nedaleko je i katedrala Svetog Patrika, Muzej moderne umetnosti i poznata Peta avenija, sa prodavnicama čije izloge svakako treba pogledati. Zatim treba otići u Brajant park, prošetati najpoznatijom njujorškom ulicom Brodvej, preći Bruklinski most, videti Tajms skver, posetiti Kip slobode, provozati se metroom…

Ritam Njujorka osvaja. Podjednako je prijatno u restoranima i prodavnicama brze hrane, u pozorištima i pred uličnim sviračima, u žutim taksijima i na turističkim brodovima…

Njujork je prepun događaja i mesta koja se mogu obići, pa je teško reći koje je najbolje vreme za posetu.

Proleće i rana jesen preporučuju se za boravak na otvorenom i tada je grad najlepši, leto je vrhunac sezone, mada sa temperaturama između 25 i 28°C uz povećanu vlažnost može da bude pretoplo, a hladna zima sa samo nekoliko stepeni iznad nule donosi niže cene.

Prilikom planiranja potrebno je imati u vidu i praznike kada su u Njujorku velike gužve.

Avio karte Njujork

Iz Beograda za Njujork, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Air France/KLM Grupa, sa presedanjem u Amsterdamu, Briselu ili Parizu. Cena povratne karte je od 400 €. Od kraja 2015. Air Serbia najavila je direktne letove.

Let Beograd – Njujork traje od jedanaest sati i četrdeset minuta. Međunarodni aerodrom „Džon F. Kenedi“ nalazi se oko 21 kilometar jugoistočno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je minus šest sati, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena prvog vikenda u martu/novembru. (danubeogradu.rs)

žNjujork

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.