Naslovna » Avio karte » Destinacije » Tel Aviv – na plažama belog grada
Tel Aviv

Tel Aviv – na plažama belog grada

Tel Aviv je metropola na obali Sredozemnog mora za koju se sa punim pravom može reći da živi dvadeset četiri sata dnevno.

Drugi po veličini grad Izraela je univerzitetski centar, grad mladih, nauke, visokih tehnologija, kulture, božanstvenih plaža, odličnog provoda… grad koji se nalazi na UNESCO listi svetskog nasleđa, zbog više od četiri hiljade belih zgrada bauhaus arhitekture.

UNESCO je Tel Avivu dodelio i zvanje kreativnog grada u oblasti medijske umetnosti.

Hoteli i atrakcije

Najveća svetska imena hotelske industrije imaju luksuzne objekte najvišeg nivoa u Tel Avivu – Hilton, Sheraton, Herods, InterContinental, Crown Plaza, Carlton… U centru grada su i lepi butik hoteli po povoljnijim cenama – Melody Hotel, Artplus Hotel, Cinema Hotel, Bell Boutique, Embasy, Maxim…

Tel Aviv se sastoji, zapravo, od dva grada. Drevne luke Jafa i novog naselja, koje se pored nje razvijalo od početka dvadesetog veka.

Jafa se nalazi na nekoliko kilometara od centra Tel Aviva, a za ovo mesto popločanih uskih ulica, kamenih kuća, kule sa satom i malih restorana vezuju se najstarije biblijske legende.

Tel Aviv

Azrieli centar, Rotšildov bulevar sa bauhaus zgradama, kula Berza dijamanata, pozorište Habima, Muzej umetnosti… obeležja su modernog Tel Aviva. Kao i šetalište Tajelet duž čitave obale, idealno za rekreaciju.

U Tel Avivu je podjednako lepo kupovati jeftine sitnice na otvorenim prostorima kakvi su Karmel market, Jafa market, Nahlat Benjamin market… i svetske odevne marke u ultra modernim šoping centrima. Mogu se pogledati i najskuplji komadi u ekskluzivnoj zoni najvećeg gradskog trga Kikar Ha Medina.

Turistička sezona u Tel Avivu traje tokom čitave godine. Prolećne i jesenje temperature između 20 i 25°C samo su za nekoliko stepeni niže od letnjih – za sve ovo vreme Tel Aviv je destinacija za kupanje i boravak na plažama. Zimskih prosečnih 19°C takođe su prijatni za šetnju i sportske aktivnosti na otvorenom.

Avio karte Tel Aviv

Iz Beograda za Tel Aviv direktne letove ima avio-kompanija Air Serbia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd.

Cena povratne karte je od 318 €. U zavisnosti od datuma putovanja, karta sa jednim presedanjem, u Atini ili Istanbulu, sa kompanijama Aegean Airlines, Pegasus Airlines ili Turkish Airlines može da košta i 120 € manje.

Let Beograd – Tel Aviv traje dva sata i pedeset minuta, a let Tel Aviv – Beograd tri sata i pet minuta. Putovanje u jednom smeru, sa jednim presedanjem traje više od pet sati. Međunarodni aerodrom „Ben Gurion“, do kojeg saobraćaju avioni iz Beograda, nalazi se 14 kilometara jugoistočno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +1 sat tokom čitave godine. (danubeogradu.rs)

Tel Aviv

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.