Naslovna » Avio karte » Destinacije » Toronto – u najboljem smislu svetski
Toronto

Toronto – u najboljem smislu svetski

U Toronto, prestonicu kanadske provincije Ontario, doselili su se ljudi iz svih krajeva sveta i od njega napravili bogat i moderan kosmopolitski centar.

Toronto je grad biznisa, finansija, trgovine, nauke i obrazovanja, ali pre svega velika kulturna scena, sa savremenom i retko raznovrsnom ponudom.

Hoteli i atrakcije

U Torontu se nalaze ekskluzivni hoteli Trump International, Shangri-La, Four Seasons, Ritz-Carlton… a na odličnim lokacijama se može odsesti i u hotelima srednje klase Bond Place, Hilton Garden Inn, Templar, Victoria…

Umetnička galerija Ontarija, najveća u Kanadi, i Rojal Ontario muzej, sa atraktivnim arhitektonskim rešenjima prostora, su mesta koje treba obavezno videti, i posetiti.

Na obali jezera Ontario nalazi se Harburfront centar, nekadašnja skladišta pretvorena u kafeterije, galerije, pozornice za performanse…

Toronto

Tu je i pešačka zona Distileri Distikt, sa sličnim istorijatom adaptiranja starih i lepih industrijskih zgrada u viktorijanskom stilu u avangardni prostor prepun sadržaja, posebno poznat po pivnicama. Zatim, Kvin Vest, trendi umetnička zona i Blor-Jorkvil kvart sa prodavnicama i restoranima najpoznatijih brendova.

Deo kulturne razglednice Toronta je svakako i čuveni Sent Lorenc Market, zdanje sa početka XIX veka, velika tržnica hrane i vina u starom delu grada. Kao i Kensington Market, multikulturalni prostor u kojem u malim radnjama, kafeima, tezgama na ulici vešti trgovci nude povoljno svoje proizvode. Ljubiteljima supermodernih zabavnih parkova preporučuje se poseta kompleksu Ontario Plejs.

Svakako treba otići brodom na obližnja Ostrva Toronto, sa parkovima, zabavnim centrima, restoranima, prostorima za rekreaciju i najlepšim pogledom na nebodere i poslovni centar grada. Simbol Toronta, kula Si-En Tauer je još jedno mesto, sa čijeg se vidikovca-restorana koji rotira može uživati u posmatranju okoline.

Poseta Torontu u kasno proleće i ranu jesen donosi najpovoljniju kombinaciju lepog vremena sa temperaturama oko 20°C i nešto nižih cena. Leto je vrhunac turističke sezone, a zima, sa prosečnim temperaturama oko i blago ispod nule se, ukoliko se želi pravi turistički doživljaj, ne preporučuje.

Avio karte Toronto

Iz Beograda za Toronto, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Air France / KLM Grupa, preko Pariza ili Amsterdama. Cena povratne karte je od 511 €, što je i najpovoljnija opcija.

Let Beograd – Toronto traje više od dvanaest sati. Međunarodni aerodrom Toronto Pirson, do kojeg saobraćaju avioni prevoznika Air France, nalazi se 20 kilometara zapadno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je -6 sati, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena u Torontu prvog vikenda u martu/novembru. (danubeogradu.rs)

Toronto

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.