Naslovna » Avio karte » Destinacije » Soči i palme na Kavkaskoj rivijeri
Soči

Soči i palme na Kavkaskoj rivijeri

Soči je najveći turistički centar u Rusiji, grad na krajnjem jugoistoku zemlje, na Crnom moru.

Blaga klima Kavkaske rivijere i Kavkaske planine u zaleđu opredelile su da se u Soči, od početka dvadesetog veka do danas, odlazi na oporavak, letnji i zimski odmor. Soči je i lučki grad na istoimenoj reci, naseljen od antičkog doba, sa interesantnom arhitekturom, spomenicima, parkovima…

Na oko 60 kilometara od grada nalazi se mesto Krasnaja Poljana, sa skijaškim kompleksom izgrađenim za Zimske olimpijske igre 2014. godine, kojima je Soči bio domaćin.

Hoteli i atrakcije

U samom gradu su luksuzni hoteli Pullman, Hyatt, Swissotel, Rodina, Radisson Blu, Marins Park… i hoteli srednje klase Park Inn, Sport Inn, Roza Vetrov, Dagomys, Citrus… Više desetina novih hotela i drugih objekata za smeštaj nalazi se u olimpijskom parku Rosa Kutor i Krasnajoj Poljani.

U turističkim prospektima, o letovalištu Soči govori se kao o najdužem gradu u Evropi, pa je odmah jasno čime se najpre treba baviti – oko 150 kilometara obale, sa više od sto kilometara plaža pružaju neograničene mogućnosti za šetnju, rekreaciju, sportove na vodi, mini-krstarenja…

Stari svetionik, pravoslavna Crkva Svetog arhanđela Mihaila iz XIX veka, Železnička stanica, Staljinova rezidencija, luka, Lenjinov mozaik, Istorijski muzej, Muzej umetnosti… atrakcije su koje svakako treba videti i posetiti. Obavezna je i šetnja popločanom pešačkom zonom duž obale uz neki od kavkaskih specijaliteta u brojnim restoranima.

Soči

Botanička bašta Arboretum (Dendrarijum) i park Rivijera sa kulturno-zabavnim sadržajima su velike zelene površine za opuštanje u samom gradu, a u okolini su i druge ponude za odmor – zabavni parkovi, šoping molovi, Delfinarijum…

Izvanredna očuvana priroda i lepote pejzaža razlog su da se i leti odvoji dan za odlazak u Rosa Kutor i posetu impresivnim Agura vodopadima.

Za boravak u Sočiju može se izabrati period od maja do oktobra sa temperaturama između 20 i 29°C ili zima sa temperaturama između 10 i 13°C, sa skijanjem u Rosa Kutoru gde su temperature nekoliko stepeni ispod nule.

Avio karte Soči

Iz Beograda za Soči letove ima avio-kompanija Air Serbia, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, sa presedanjem u Moskvi. Cena povratne karte je od 428 €. U zavisnosti od termina leta dobro je proveriti i ponude kompanije Turkish Airlines, sa presedanjem u Istanbulu.

Putovanje između Beograda i Sočija traje najmanje sedam sati, a preko Istanbula najmanje pet sati. Međunarodni aerodrom Soči nalazi se 24 kilometara jugoistočno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +2 sata u zimskom periodu i +1 sat u toku letnjeg računanja vremena. (danubeogradu.rs)

Soči

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.