Naslovna » Avio karte » Destinacije » Čikago – vesnik promena
Čikago

Čikago – vesnik promena

Čikago je treći po veličini grad Sjedinjenih Američkih Država i najveći u saveznoj državi Ilinois.

Nadimak „vetroviti grad“ nije dobio samo zbog vetrova koji duvaju sa jezera Mičigen na čijim se obalama nalazi. Poznavaoci prilika tvrde da sve promene u zemlji, posebno one političke, dolaze zbog „vetrova koji duvaju“ iz modernog Čikaga, centra poslovne i finansijske moći.

Hoteli i atrakcije

Pored vrhunskih i najekskluzivnijih hotela Langham, Trump International, Four Seasons, Waldorf Astoria, Ritz-Carlton… tu su i hoteli sa tri zvezdice Club Quarters, Central Loop, Comfort Suites, River hotel…

U Čikagu je i dovoljan broj budžet hotela na dobrim lokacijama, kao što su Hampton Inn, Hampton Majestic, Fairfield Inn, Travelodge…

Čikago je grad savremene umetnosti i arhitekture, a pravo i najprijatnije mesto za upoznavanje sa inovativnim rešenjima je Milenijum park.

Nedaleko odatle je Institut umetnosti Čikaga, interesantna zgrada pozorišta, centar grada Lup, koji se najbolje vidi sa panoramske platforme na 103. spratu nebodera-kule Vilis. Drugo popularno mesto na sličnoj visini je 360 Čikago vidikovac.

Za Grant park u kojem su Bakingemska fontana, Fild muzej i Šed akvarijum treba izdvojiti dovoljno vremena – ovde se, kao i u mnogim drugim prostorima u Čikagu, posetiocima nudi balans kulture, umetnosti, događaja na otvorenom i zelenila. Nejvi Pir je još jedno takvo mesto, za opuštenu zabavu na samom jezeru Mičigen.

Čikago

Fensi šoping zonu Magnifisent Majl, bogatu prodavnicama svetski poznatih brend-imena, svakako treba posetiti.

Čikago ima i peščane plaže na jezeru sa otvorenom pučinom, zoo-vrt u Linkoln parku, nebodere Marina Tauers („klipovi kukuruza“) po kojima je prepoznatljiv, reku Čikago, brojne barove i klubove za dobar provod…

Turisti u najvećem broju u Čikago dolaze u toku leta, kada su temperature između 26 i 29°C. Zbog gužvi i visokih cena dobro bi bilo posetu planirati za kasno proleće ili ranu jesen. Zima je hladna, sa temperaturama oko i ispod nule, pa se preporučuje samo ukoliko se želi putovati i boraviti u hotelima po značajno nižim cenama.

Avio karte Čikago

Iz Beograda za Čikago, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Air France KLM Grupa, preko Pariza ili Amsterdama. Cena povratne karte je od 502 €, što je i najpovoljnija opcija.

Let Beograd – Čikago traje više od dvanaest sati. Međunarodni aerodrom O’Her do kojeg saobraćaju avioni prevoznika Air France nalazi se 25 kilometara severozapadno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je -7 sati, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena u Čikagu prvog vikenda u martu/novembru. (danubeogradu.rs)

Čikago

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.