Naslovna » BG špijun » Destinacije » Los Anđeles – grad snova i slave
Los Anđeles

Los Anđeles – grad snova i slave

Los Anđeles je grad sunca, plaža, izvanrednih parkova, lepe arhitekture, novca, filma, zabave, glamura, poznatih stanovnika…

El Ej je drugi po veličini grad u Sjedinjenim Američkim Državama, koji je slavom svoje četvrti Holivud obeležio čitav prostor južne Kalifornije.

Hoteli i atrakcije

Najluksuzniji hoteli u Los Anđelesu uglavnom se nalaze na Beverli Hilsu – Four Seasons, SLS, Mr. C… Smeštaj se u samom gradu može pronaći i u nešto skromnijim hotelima Hilton, Hollywood, Sheraton, Garland, Magic Castle…

Los Anđeles je veliki grad i u obilazak se kreće autobusom, samostalno ili sa nekom od organizovanih tura. Holivud se, naravno mora posetiti, od čuvenih belih slova sa natpisom Hollywood koja su tu od dvadesetih godina prošlog veka, do najpoznatijih atrakcija dostupnih turistima.

Holivudska staza slavnih – pločnik posut zvezdama, „Kineski bioskop“, klasični Filmski studio Paramaunt, tematski park Univerzal studiji… mesta su koja je najbolje obići sa vodičem. Moguće je i organizovano minibusom otići do kuća velikih zvezda koje žive u Holivudu.

Čuveni Bulevar sumraka koji povezuje centar Los Anđelesa i Beverli Hils prolazi delom (Sanset Strip) kroz Holivud, gde je jedno od najpoznatijih mesta za noćni provod.

Los Anđeles

Mnogo toga treba videti, pored Holivuda. Izvanredna Zuma plaža, uvek puno pristanište i plaža Santa Monika sa restoranima, klubovima, dnevnom i noćnom zabavom, šoping zone Promenada Treća ulica i Ulica Rodeo… samo su neke od najpoznatijih.

Arhitektura, unutrašnjost i sadržaji zdanja – Opservatorija Grifit, Geti centar, Koncertna dvorana Volt Dizni, Muzej umetnosti Los Anđelesa… su takvi da se obavezno mora odvojiti vreme i za njih.

Los Anđeles se može posetiti tokom čitave godine, pošto je klima prijatna. Najbolje je izabrati prolećne i jesenje mesece sa temperaturama između 22 i 27° C i nešto manjim gužvama.

Neznatno toplije leto povećava količinu smoga, pa stanovnici i turisti provode vreme u kvartovima na morskoj obali. Zimskih prosečnih 20°C sa čestom pojavom kiše mogu se, zbog nižih cena, takođe uzeti u razmatranje.

Los Anđeles

Avio karte Los Anđeles

Iz Beograda za Los Anđeles, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Air France KLM Grupa, preko Amsterdama. Cena povratne karte je od 562 €, što je i najpovoljnija opcija.

Let Beograd – Los Anđeles traje više od petnaest sati. Međunarodni aerodrom Los Anđeles, do kojeg saobraćaju avioni kompanije Air France, nalazi se 19 kilometara jugozapadno od centra grada.

Vremenska razlika u odnosu na Beograd je -9 sati, a trebalo bi imati u vidu da je prelazak na letnje/zimsko računanje vremena u Las Vegasu prvog vikenda u martu/novembru. (danubeogradu.rs)

Los Anđeles Los Anđeles

Uređuje: Katarina Vidaković