Naslovna » BG špijun » Pančevački Dani avanture 2015
Pančevo - Dani avanture

Pančevački Dani avanture 2015

U Pančevu se u subotu i nedelju, 12. i 13. septembra, u Narodnoj bašti i parku Barutana drugi put, održavaju „Dani avanture“ Turističke organizacije Pančeva, uz pokroviteljstvo Grada Pančeva.

Reč je o posebnoj manifestaciji koja za cilj ima promociju sporta, zdravih načina života, rekreacije, zaštite životne sredine i edukacije o prirodi. Ideja organizatora je da se kroz promociju aktivnog (avanturističkog) turizma obogati i ukupna turistička ponuda grada Pančeva.

Prvog dana (subota, 12. septembar), od 16.00 u Narodnoj bašti, planinari i izviđači će organizovati poligone spretnosti za decu, kao i porodični kamp tokom noći, u okviru kog će biti održana predavanja i pokazne vežbe boravka u prirodi. Pored toga organizovaće se obilazak Narodne bašte sa ciljem upoznavanja biljnog i životinjskog sveta najvećeg parka u Pančevu.

Drugog dana manifestacije Dani avanture, 13. septembra od 11.00 u parku Barutana, u okviru celodnevnog programa, biće organizovane aktivnosti u sledećim oblastima: sportsko penjanje, spuštanje niz uže, streličarstvo i gađanje savremenim i tradicionalnim lukom, streljaštvo, mačevanje, poligoni spretnosti za decu, airsoft, borilački sportovi, sajam zdrave hrane, srednjovekovni vitezovi, a predstaviće se i udruženje sokolara Srbije.

Od 19.00 publiku očekuje „Vatreni šou“ a gosti manifestacije biće Specijalna brigada Srbije, i udruženje srednjovekovnih vitezova Beli orlovi. (danubeogradu.rs)