Naslovna » BG špijun » Region » Good Food Festival Dubrovnik 2015
Dubrovnik - Good Food Festival

Good Food Festival Dubrovnik 2015

Drugi Good Food Festival Dubrovnik biće održan od 22. do 25. oktobra uz sedamnaest različitih događaja u hrvatskoj Atini.

Pored jednog sajma, biće održano i osam radionica i večernja zabava a sve u tri hotela, pet wine-barova i 28 restorana po celom gradu.

Četiri dana programa, probrane namirnice, nagrađena vina, gostujuće kuhinje, poznati kuvari iz celog sveta, zajednički će kreirati bogat program drugog izdanja ovog festivala.

Pripremanje specijaliteta tipičnih za ovo podneblje, degustacije regionalnih vina, kuvarske radionice, i programi poput „Večere s poznatim chefom“, radionice pripremanja dubrovačkih specijaliteta, posebni jelovnici u dubrovačkim restoranima, „Eat&Walk“ gastro ture, „Sweeth Tooth map“ – mapa za sladokusce, prezentacija turističke ponude i gastronomije španskog grada Hihona i slovenačke pokrajine Gorenjska, pa i druga iznenađenja oduševiće svakog posetioca.

I filmovi i Sajam zdrave hrane

I filmofili će uživati. Good Food Festival je delom i filmska manifestacija. Biće prikazan film „Indijski začin na francuski način“ kao i premijerno „Burnt – Paklena kuhinja“.

Good Food Festival 2015. počinje tradicionalnom humanitarnom manifestacijom „Dubrovačak trpeza“, u četvrtak, 22. oktobra od 11.00.

Tokom sva četiri dana u 28 dubrovačkih restorana biće ponuđeni posebni meniji po sniženim cenama, a u pet vinskih barova (Razonoda, D’Vino, Grabovac, Matuško i Škar) posetioci će imati mogućnost da probaju lokalna i regionalna vina uz posebnu ponudu i kuver.

Dubrovnik - Good Food Festival

Na Brsaljama će se održati Sajam zdrave hrane i domaćih proizvoda uz učešće desetak proizvođača iz Hrvatske i raznoliku ponudu.

Od četvrtka do nedelje na rasporedu su i radionice izrade tradicionalnih poslastica u Deši, na kojima će zainiteresovani moći da nauče kako se spremaju tradicionalni dubrovački specijaliteti.

„Dubrovanik na pjatu“ posebne su ture upoznavanja istorije i tradicije.

Ukoliko putujete iz Beograda do Dubrovnika avionom (19-24. oktobar) cena povratne avio karte (Air Serbia) je oko 166 evra, dok je cena autobuskog prevoza oko 50 evra.

Doživite jesenje boje i mirise Dubrovnika, sve uz odličan gastro-provod na Good Food Festival-u! (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.