Naslovna » Avio karte » Destinacije » Singapur – sve na jednom mestu
Singapur

Singapur – sve na jednom mestu

Grad-republika Singapur je ostrvska država sa jednim, istoimenim, većim ostrvom i oko šezdeset ostrvaca koja ga okružuju.

Iako je u najvećoj meri prostor ekstremno urbanizovan sa modernim kulama-džinovima od stakla, čelika i betona, Singapur ima atraktivne celine prirode, parkova i morske obale.

Hoteli i atrakcije

Velikim i luksuznim hotelima Mandarin Oriental, Four Seasons, InterContinental, Hilton… i, naravno, Marine Bay Sands, pridružuju se ekskluzivni i posebno dizajnirani hoteli Fullerton Bay, Raffles, Shangri-La… čineći ponudu najviše klase.

Smeštaj se može pronaći i u nešto skromnijim hotelima Bliss, Holiday Inn, Orchard Parade, Wanderlust, objektima lanca Ibis…

Marina Bej Sands, arhitektonsko čudo, najpopularnija je turistička atrakcija Singapura. U tri nebodera povezana konstrukcijom u obliku broda na vrhu smešteni su hoteli, šoping centri, dvorane za različite događaje, Skajpark kompleks sa vidikovcem i bazenom na vrhu.

Objekat je u kvartu Marina bej sa promenadom pored mora, ArtSajens muzejom, plutajućim stadionom, panoramskim točkom i mnoštvom zabavnih sadržaja. Orhard roud je najpoznatija šoping zona koja se svakako mora videti, a za kupovinu lepih jeftinih azijskih komada garderobe ili nakita preporučuju se kineska četvrt i kvart Mala Indija.

Singapur

I reka koja se u gradu uliva u more zove se Singapur. Singapur River je stari kvart odakle je zaopčeo razvoj grada i gde se nekada nalazila glavna luka.

Ovde su još sačuvane zgrade iz XIX veka, a skladišta su pretvorena u trendi prostore umetnosti i zabave. Na kejovima koji imaju poseba imena su restorani gde je najbolje probati lokalne specijalitete.

Potrebno je videti još Muzej azijske civilizacije, a zatim se opustiti u sasvim drugom ambijentu. Botanički vrtovi, Sungej Buloh rezervat, Merlion park sa statuom čudnog bića sa glavom lava i telom ribe odakle se pruža lep pogled na grad… I zatim ponovo zabava – ostrvo Sentoza, zoo vrt, noćni safari…

Singapur je destinacija sa sličnim vremenskim uslovima tokom čitave godine i prosečnim dnevnim temperaturama oko 31°C. Pošto je grad veliki biznis centar tražnja je konstantno visoka i cene smeštaja ne osciliraju.

Singapur

Avio karte Singapur

Iz Beograda za Singapur, sa aerodroma „Nikola Tesla“ Beograd, zajednički let nude avio-kompanije Air Serbia i Etihad Airways, sa presedanjem u Abu Dabiju.

Cena povratne karte je od 700 €. U zavisnosti od termina leta, ponuda prevoznika Qatar Airways, sa presedanjem u Dohi, može da bude i do 150 € niža.

Putovanje od Beograda do Singapura traje od petnaest sati i četrdeset minuta. Međunarodni aerodrom Čangi nalazi se 18 kilometara severoistočno od centra grada. Vremenska razlika u odnosu na Beograd je +7 sati, a u toku letnjeg računanja vremena +6 sati. (danubeogradu.rs)

Singapur Singapur

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.